Τουλάχιστον 95 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την επίθεση στο Crocus City Hall στην Μόσχα. Ο επίσημος απολογισμός από την επίθεση ανέρχεται πλέον σε 140 νεκρούς και 182 τραυματίες.

Όπως αναφέρουν τα ρώσικα μέσα ενημέρωσης, έως και 95 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται  ακόμα μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο συναυλιακό κέντρο Crocus City κοντά στη Μόσχα, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα εναντίον παρευρισκομένων σε συναυλία του συγκροτήματος Picknick.

Ο επίσημος απολογισμός από την επίθεση ανέρχεται πλέον σε 140 νεκρούς και 182 τραυματίες. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο Baza, που επικαλείται πηγές από τη ρωσική ασφάλεια, τα ονόματα 95 ακόμη ατόμων εμφανίστηκαν σε λίστες που συνέταξαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με βάση τους συγγενείς τους που τους δήλωσαν ως αγνοούμενους.

Νεκροί χωρίς να ταυτοποιηθούν

«Αυτές οι λίστες περιλαμβάνουν άτομα με τα οποία συγγενείς δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή μετά την τρομοκρατική επίθεση, αλλά δεν περιλαμβάνονται στους καταλόγους των τραυματιών και των νεκρών», αναφέρει το BAZA. «Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι νεκροί, αλλά δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί».

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση ξεκίνησε λίγο πριν αρχίσει η συναυλία του ροκ συγκροτήματος της σοβιετικής εποχής «Picnic», η οποία είχε προγραμματιστεί σε μια γεμάτη αίθουσα 6.200 ατόμων.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι θα μπορούσαν να βρίσκονταν στο φλεγόμενο κτίριο λίγες στιγμές πριν καταρρεύσει η οροφή, ανέφερε το Baza το Σάββατο, επικαλούμενο πηγές της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης που εξέτασαν το υλικό παρακολούθησης.

Τα ρωσικά κανάλια κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει με εκκλήσεις για βοήθεια για την ανεύρεση των θυμάτων.
Σε μια συνομιλία στο Telegram που ονομάζεται "Crocus. Help Centre", φίλοι και συγγενείς μοιράστηκαν τα ονόματα των αγνοουμένων που συμμετείχαν στη συναυλία.