Δημητρακόπουλος υπέρ Τσιάρα: «Θεσμικό λάθος η πλημμεληματοποίηση της ενεργητικής δωροδοκίας»

by news

Τη συμφωνία του με την πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να ξαναγίνει κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα η ενεργητική δωροδοκία, εξέφρασε ο γνωστός ποινικολόγος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Επίσης, δημοσιοποίησε τη συμφωνία του με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης -με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου»- για την κοινή επιμέλεια των παιδιών.

Όπως, χαρακτηριστικά αναφέρει, ο ποινικολόγος: «Συμφωνώ απόλυτα με το νομοσχέδιο που προβλέπει την από κοινού και ΕΞΙΣΟΥ άσκηση της γονικής μέριμνας! Θεωρώ θετική τη νομοθετική πρωτοβουλία του κυρίου Τσιάρα για επαναφορά κακουργηματικού χαρακτήρα της ενεργητικής δωροδοκίας, γιατί έτσι θεσμικά χτυπιέται η διαφθορά στο δημόσιο,

Ήταν θεσμικό λάθος η πλημμεληματοποίηση της ενεργητικής δωροδοκίας με το νέο Ποινικό Κώδικα, γιατί έτσι παραγράφηκαν σοβαρά αδικήματα επιχειρηματιών, που δωροδοκούσαν κρατικούς αξιωματούχους!».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα