Με σαφή την επιλογή να μιλά στους πολίτες για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή τη διακυβέρνηση της επόμενης τετραετίας, πορεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τις εκλογές, την ώρα που οι πολιτικοί του αντίπαλοι εστιάζουν στον διχασμό και την τοξικότητα, ευελπιστώντας σε μια πιο «ισχυρή φωνή» στη Βουλή στις 26 Ιουνίου.

Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου -όπως έδειξε η προηγούμενη κάλπη- ακόμα και σε γειτονιές που ήταν προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές της Β' Πειραιώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα θα βρίσκεται στη Σαλαμίνα, στέλνοντας σαφές μήνυμα συνέχισης της πολιτικής του για μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και αναδιανομή του πλούτου. Μήνυμα που έχει ιδιαίτερη σημασία στις περιοχές αυτές που «χτυπήθηκαν» σημαντικά τα χρόνια του μνημονίου, ωστόσο το τελευταίο διάστημα είδαν μια ανατροπή τόσο με τις επενδύσεις στα ναυπηγεία όσο και και με τη μείωση της ανεργίας.

«Είμαστε λαϊκή παράταξη, είμαστε η παράταξη η οποία πρεσβεύει την κοινωνική συνοχή, είμαστε η παράταξη εκείνη που θέλει λιγότερες ανισότητες στην κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα είμαστε η παράταξη που ξέρει ότι αν δεν δημιουργήσεις πλούτο, μετά δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση για το πώς θα τον μοιράσεις», είπε χθες χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την Πάτμο. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αυτό που πέτυχε με την πολιτική της, είναι «τον πλούτο τον οποίο δημιουργούμε να τον μοιράζουμε δίκαια». Πρώτο μέλημα, όπως έχει κάνει σαφές, είναι η στήριξη των πιο αδύναμων.

Στον δρόμο αυτό, η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, όπως έδειξε και η χθεσινή δημοσκόπηση της Alco, είναι στο πρωτοφανές νούμερο του 96%, γεγονός που επιβεβαιώνει την προοπτική ακόμα μεγαλύτερης νίκης του κόμματος στις επικείμενες εκλογές.