Λοβέρδος: Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο (video)

65
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Λοβέρδος: Εισήγηση για προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο

Για τη μήνυση που κατέθεσε κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς και των επικούρων εισαγγελέων, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Ανδρέας Λοβέρδος, «δείχνοντας ευθέως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως ηθικό αυτουργό της υπόθεσης και κατηγορώντας τον ότι είχε πολιτικό δόλο για να προχωρήσει σε κατάχρηση εξουσίας, η οποία αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Όπως είπε, η μηνυτήρια αναφορά ξεκινά με τα όσα είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «όταν έκανε περιφορά το φάκελο της δικογραφίας έξω από το Μαξίμου», τα οποία δείχνουν το δόλο.

«Είχε πει ότι το πολιτικό σύστημα θέλει αυτοκάθαρση», σημείωσε σχετικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, συμπληρώνοντας πως ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «ο εισαγγελέας έριξε μια ματιά, άρα και ο ίδιος αναρμοδίως τον κοίταξε ως εισαγγελέας. Άρα για τις ευθύνες των δέκα πολιτικών προσώπων είχε και ο ίδιος άποψη».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλου, σημείωσε ότι δεν ξαφνιάστηκε», αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης Βουλής κράτησε «πολύ μετριοπαθή στάση».

«Ως προς εμένα, το βασικό θέμα για το οποίο οι φήμες αφορούσαν, ήταν το θέμα του ξεπλύματος και μπήκε στο αρχείο», απάντησε ερωτηθείς γιατί για άλλα πολιτικά πρόσωπα οι υποθέσεις μπαίνουν στο αρχείο.

«Κρατά το θέμα της δωροδοκίας για να αυτοδικαιολογηθούν, επειδή για δύο χρόνια έχουν αναστατώσει τη χώρα, χωρίς να υπάρχει κανένας μα κανένα θέμα. Κινδύνεψαν να τινάξουν τη χώρα στον αέρα με τα θέματα αυτά», τόνισε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

«Θα εισηγηθώ στην ΚΟ ότι δεν υπάρχει λόγος για εξεταστική, αλλά προανακριτική επιτροπή για τον Δ.Παπαγγελόπουλο», ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας τις κατηγορίες κατά του πρώην Υπουργού με εκείνες κατά του πρώην Πρωθυπουργό.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr