Για «εικονική πραγματικότητα» του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας στη Δώρα Αυγέρη, η οποία έκανε λόγο για υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων. 

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης παρέθεσε τα στοιχεία που δείχνουν την αύξηση των δαπανών από το 2018 έως το 2023 και επισήμανε ότι «αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στα επίσημα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού τότε δεν μπορούμε να κάνουμε ουσιαστική συζήτηση για κανένα θέμα και εν προκειμένω για την τριτοβάθμια εκπαίδευση». Μιλώντας για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ,ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι είναι ιστορική μεταρρύθμιση που επιδίωκε διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία και ότι θα περάσει γιατί, μεταξύ άλλων, το θέλει σε συντριπτικό ποσοστό η ελληνική κοινωνία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Ελλάδα έμεινε η τελευταία χώρα χωρίς μη κρατικά πανεπιστήμια λόγω των ιδεοληψιών της αριστεράς. «Σπάμε τα δεσμά με τις ιδεοληψίες, αφήνουμε πίσω την τοξικότητα» τόνισε. 

Για τις καταλήψεις, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι δόθηκε από τον υπουργό Παιδείας το πλαίσιο για τη διεξαγωγή των εξετάσεων στα ΑΕΙ ψηφιακά. Μίλησε για τη διαχρονική προσπάθεια της αριστεράς να στήσει προβοκάτσιες και είπε ότι «αυτό επιδιώκουν διαχρονικά, τη δημιουργία έντασης και ενδεχομένως περιστατικών που θα δημιουργήσουν ένταση». 

Για το αν οι αγρότες είναι κομματικά υποκινούμενοι, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι τα αιτήματα μιας επαγγελματικής ομάδας δεν εξετάζονται με βάση αν τίθενται απο κάποια παράταξη. «Εμείς αντιλαμβανόμαστε τα αιτήματα των αγροτών ως αιτήματα των αγροτών» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει σταθεί όσο καμία άλλη στο πλευρό των αγροτών. «Θα συνεχίσουμε να ακούμε τους αγρότες, όπως κάνουμε με όλες τις επαγγελματικές ομάδες» τόνισε.

Παρακολουθήστε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη: