Λιβανός: Οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές και η ΝΔ θα τις κερδίσει

26

«Mε τον εκλογικό νόμο κλείνει ο πρώτος κύκλος των θεσμικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης, με τις οποίες έδωσε ανάγλυφο το στίγμα της πολιτικής της φιλοσοφίας. Μιας φιλοσοφίας που επιζητεί και πετυχαίνει συναινέσεις στα μεγάλα και τα κρίσιμα, αλλά και δεν διστάζει να συγκρουστεί μετωπικά με λογικές τακτικισμού και κομματικής ιδιοτέλειας, που βλέπουν τα μικρά αλλά αδυνατούν να διακρίνουν τα μεγάλα και επωφελή για την Ελλάδα», ανέφερε, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού, 3,5 χρόνια πριν από τις εκλογές, σ’ αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έφερε την απλή αναλογική μόνο όταν κατάλαβε ότι θα έχανε τις εκλογές», είπε και τόνισε ότι τώρα το δίλημμα που τίθεται στην Εθνική Αντιπροσωπεία είναι «ακυβερνησία ή κυβερνησιμότητα».

«Η ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης είναι απαραίτητη. Δυστυχώς, με ευθύνη του πολιτικού συστήματος, στη χώρα μας δεν υπάρχει κουλτούρα συναίνεσης και συνεργασίας. Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός από τότε που οι ομιλούντες σήμερα για συναίνεση, αποκαλούσαν τους συναδέλφους τους βουλευτές γερμανοτσολιάδες και προδότες, καλώντας σε λιντσάρισμα», είπε ο Σπήλιος Λιβανός και πρόσθεσε ότι «επειδή βούληση των πολιτών είναι οι σταθερές κυβερνήσεις, ικανές να ανοίξουν δρόμους προόδου και προοπτικής, οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές και η ΝΔ θα τις κερδίσει με την υποστήριξη του ελληνικού λαού».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr