Τα όσα είπε ο Κώστας Αρβανίτης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Κεφαλλονιά εξισώνοντας τον ναζισμό με την αριστεία, χυδαιολογώντας ταυτόχρονα κατά του πρωθυπουργού και της Ν.Δ έχουν προκαλέσει σάλο. Ο Άκης Σκέρτσος άσκησε δριμεία κριτική όμως και κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που τηρεί σιγήν ιχθύος για το θέμα.

«Θα έπρεπε να είχε ζητηθεί η παραίτηση του κυρίου Αρβανίτη» τόνισε προσθέτοντας πως «είναι απαράδεκτο να ταυτίζεται με τέτοια ρητορική η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία που έχουν δώσει αγώνες για την Δημοκρατία και κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη το 2015».

Υπενθυμίζεται πως ο Κώστας Αρβανίτης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «εδώ βλέπουμε καθημερινά ότι αυτή η διεθνής ακροδεξιά, που είναι ο Μητσοτάκης, ο ορισμός. Ήμουν από τους πρώτους και λίγους που είπα ότι ο Μητσοτάκης είναι alt-right και είχαν θυμώσει και οι σύντροφοί μου, μου έλεγαν πως είναι υπεροβολικός, καθώς ο Μητσοτάκης είναι φιλελεύθερος. Όμως αυτό φαινόταν, όταν ο Σχοινάς έφερνε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής για το προσφυγικό»

Και συνέχισε λέγοντας: «Κοιτάξτε τι κρύβεται πίσω από τον Μητσοτάκη. Τι είπε… οι άριστοι. Δεν είναι μόνο ταξικό… είναι η άρια φυλή. Κρύβεται πολύς φασισμός κάτω από την ολική αντίληψη των αρίστων. Ούτε η Αριστερά δεν είχε αντανακλαστικά να απαντήσει σε αυτή την ιστορία. Απαντούσε φοβικά. Αυτός είναι ο Μητσοτάκης και η παρέα του. Αυτός είναι και τυχοδιώκτης, απατεώντας και κάτι παραπάνω».

Οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν και την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος την Πέμπτη σημείωσε πως «Αν ο κ. Τσίπρας δεν τον αποδοκιμάσει και δεν τον εγκαλέσει στην τάξη, θα είναι συνυπεύθυνος για την ευτέλεια του λόγου του κ. Αρβανίτη. Ο κ. Αρβανίτης αποτολμά να λασπώσει την παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία, που συνέλαβε και φυλάκισε τους νεοναζί».

Κατέληξε δε υπογραμμίζοντας: «Ευτέλεια, συνεπώς, και θράσος από εκείνους που δεν έβρισκαν αίθουσα για τη δίκη των νεοναζί, που ψήφισαν μαζί τους την απλή αναλογική, που ήταν αδιάντροπα «απόντες» ψελλίζοντας παρών στην ψήφιση της διάταξης για την προστασία της Δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα»