Λάρισα: Καταδικάστηκε για ανάρτηση στο facebook κατά της πρώην συζύγου του

20
Λάρισα: Καταδικάστηκε για ανάρτηση στο facebook κατά της πρώην συζύγου του tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Δικαστήριο της Λάρισας επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους σε άνδρα, ο οποίος ανάρτησε κείμενο στο Facebook, που αποτελούσε δυσφήμιση για την πρώην σύζυγό του.

Συγκεκριμένα, την υπόθεση εξέτασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας και ο κατηγορούμενος δεν παρέστη αυτοπροσώπως στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπούνταν από τον δικηγόρο του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το ζευγάρι χώρισε πριν από περίπου έντεκα χρόνια.

Η γυναίκα, όπως κατέθεσε, δεχόταν απειλές από τον πρώην σύζυγό της και της έκανε τη ζωή, όπως και τη ζωή της κόρης τους, μαρτύριο. Κερασάκι στην τούρτα όπως εξήγησε αποτέλεσε η ανάρτησή του στο Facebook, για την ίδια και τις προσωπικές της  σχέσεις, που συνοδευόταν με φωνογραφία. Αυτό την οδήγησε στην απόφαση να κινηθεί νομικά εναντίον του αφού θεωρούσε πως ήταν δυσφημιστικό για το πρόσωπό της.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης τόνισε πως η ψυχολογική κατάσταση του πελάτη του δεν ήταν καλή από τότε που χώρισαν, κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο τερμάτισαν τη σχέση τους.

Ζήτησε μάλιστα συγγνώμη για την πράξη, όμως από την άλλη, ο συνήγορος πολικής αγωγής εξήγησε πως δεν φτάνει η συγγνώμη για κάτι τέτοιο, αφού όταν δημοσιεύεις τέτοιου είδους κείμενα είναι σαν να ανοίγεις μαξιλάρι με πούπουλα μπροστά σ’ έναν ανεμιστήρα και μετά να μαζεύεις απλά μερικά από αυτά.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους δίνοντας τριετή αναστολή.

(Πηγή Ελευθερία Λάρισας)