Μεγάλης έντασης επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ της Τετάρτης στη συναυλία της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ σε αίθουδα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, έξω από το κτίριο συγκεντρώθηκε ομάδα, μεταξύ αυτών και στελέχη του ΚΚΕ, οι οποίοι αντιτίθενται στην παρουσία των Αμερικάνων και συγκεκριμένα στη διεξαγωγή της εν λόγω συναυλίας.

Μάλιστα, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συναυλία και ενώ στην αρχή η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική ξαφνικά κάποια άτομα επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα, όπως και έγινε. Δημιουργήθηκε επεισόδιο, καθώς οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους κρατήσουν εκτός του κτιρίου. Έγινε και ρίψη καπνογόνων.

Από πλευράς των διαμαρτυρόμενων ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας Πέτρος Κρίκης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γιάννης Σκόκας και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς, ζητώντας να εισέλθει μια επιτροπή εντός της αίθουσας.

Ύστερα από αρκετή ώρα και αφού οι διαμαρτυρόμενοι απομακρύνθηκαν από το εσωτερικό του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, τα πνεύματα καταλάγιασαν αρκετά.