Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση στο Ηράκλειο και σε αυτό συνέτεινε ο καλός καιρός. Μαθητές, μαθήτριες και στρατευμένα νιάτα, κρατώντας την γαλανόλευκη, χειροκροτήθηκαν από τους πολίτες που είχαν σταθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

eurokinissi

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος με το πέρας της παρέλασης δήλωσε: «Χρόνια πολλά στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες.

eurokinissi

Με το μυαλό και τη σκέψη μας στους 57 νεκρούς του πρόσφατου δυστυχήματος των Τεμπών γιορτάζουμε και σήμερα την εθνική επέτειο αποτίοντας φόρο τιμής σε όσους έπεσαν τότε για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και να οραματιζόμαστε μια πατρίδα ασφαλή και σύγχρονη. Ενωμένοι προχωράμε».

eurokinissi

Το «παρών» στην παρέλαση έδωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, βουλευτές, τοπικοί φορείς αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος ο οποίος, αφού ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ανέφερε: «Είθε […] καθημερινά να γινόμαστε άξιοι της ελευθερίας που μας χάρισαν οι πρόγονοί μας» συμπληρώνοντας ότι την ώρα που εμείς γιορτάζουμε την ελευθερία δεν είναι δυνατόν η σκέψη μας να μην είναι «σε άλλα μήκη και πλάτη της Γης όπου πολεμικές συρράξεις και εμφύλιοι πόλεμοι απειλούν την ελευθερία προσώπων και λαών. Να ευχόμαστε και γι’ αυτούς να έχουν το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας» συμπλήρωσε ο κ. Ευγένιος.

eurokinissi