Φτάνοντας στο σημείο να δηλώνει οτι η σημερινή κυβέρνηση “υποκλέπτει” τα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ακόμη και στην οικονομία, ο Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε και τον εαυτό του για μια ακόμη φορά από το γήπεδο της Πάτρας όπου με σημαία του τον Γεώργιο και τον Ανδρέα Παπανδρέου έφτασε στο σημείο να μιλήσει για «νέο συμβόλαιο» με τον λαό. Ταυτόχρονα εξαπέλυσε ύβρεις και εμφανίσθηκε εκ νέου να απειλεί τον Νίκο Ανδρουλάκη για το ενδεχόμενος να συνεργαστεί μετά τις εκλογές με την ΝΔ, ενώ μοίρασε για μια ακόμη φορά δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε ότι περπατάει πετάει και κολυμπάει στη χώρα.

Παρουσιάζοντας την γνωστή εικόνα – κόλαση έφτασε στο σημείο να υποσχεθεί ακόμη και επαναφορά της σχολης της Νομικής στην Πάτρα με το που θ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας παράλληλα με το σκίσιμο όλων των νόμων της σημερινής κυβέρνησης. Επιτέθηκε σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους μίλησε για συμφέροντα που στηρίζουν την κυβέρνηση για να δηλώσει πως μόνο αυτός εκπροσωπεί τον λαό.

Άλλωστε οπως είπε «ήρθε η ώρα του λαού» για να τονίσει ότι «η κυβέρνηση της ακρίβειας και των ανισοτήτων, των υποκλοπών και των εκβιασμών. Η κυβέρνηση της διαφθοράς και της εκτροπής. Ήρθε η ώρα να κριθεί από τον Ελληνικό λαό. Ούτε από τους δημοσκόπους, ούτε από τους καναλάρχες, ούτε από τους εκβιαζόμενους υπουργούς και βουλευτές της».

Επαναλαμβάνοντας μάλιστα το δίλημμα που ήδη έχει κατεδαφιστεί μέσα από τα άλματα που καταγράφονται διεθνώς για την Ελλάδα σε θέματα Δημοκρατίας και Διαφάνειας, και το οποίο είναι «Δημοκρατία, ή Νέα Δημοκρατία. Δικαιοσύνη, ή Μητσοτάκης» επανέλαβε την καταστροφολογία υποστηρίζοντας πως το τίμημα που πληρώνει ο ελληνικός λαός τα τριάμισι τελευταία χρόνια και λέγοντας ότι «Είναι βαρύ το τίμημα για τη κοινωνία, για την οικονομία, για τη δημοκρατία, για τις ζωές των ανθρώπων. Τρεισήμισι χρόνια τώρα είδαν πολλά τα μάτια μας και είναι βαρύς ο λογαριασμός»

Χαρακτηριστικό του πανικόυ και της απελπισίας είναι και το γεγονός πως επανάφερε στο προσκήνιο την λογική της τυμβωρυχίας σημειώνοντας ότι «είδαμε χιλιάδες συνανθρώπους μας να πεθαίνουν έξω από μονάδες εντατικής θεραπείας, σε ένα παρατημένο ΕΣΥ. Είδαμε να παραδίδουν την Υγεία στην κερδοσκοπία. Να εκμεταλλεύονται την αγωνία της αρρώστιας και του θανάτου» και συνέχισε με την γνωστή ρητορική αναφέροντας πως «είδαμε να λεηλατούν με απευθείας αναθέσεις τα δημόσια ταμεία. Είδαμε τη φτώχεια να αυξάνεται, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ασφυκτιούν. Είδαμε και βλέπουμε τους μισθούς και τις συντάξεις να μειώνονται από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημα κάθε μέσου νοικοκυριού από τη δεύτερη βδομάδα του μήνα»

Ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τ όρια του λαικισμού έφτασε στο σημείο να τονίσει ότι «είδαμε να απαγορεύεται στους νέους μας ακόμα και να ονειρευτούν. Να ταπεινώνονται σε στατιστικές ανεργίας, σε δουλειές με αμοιβές πείνας, χωρίς δικαιώματα και προοπτική ή να σπρώχνονται στο δρόμο της μετανάστευσης» και να δηλώνει ότι «και η κυβέρνηση να καταργεί το οχτάωρο και να επιβάλει την εργασιακή ζούγκλα. Είδαμε, τον Πολιτισμό αλλά και τους ανθρώπους του πολιτισμού να απαξιώνονται. Την Ακρόπολη να τσιμεντώνεται, τα γλυπτά του Παρθενώνα να ευτελίζονται»

Και ακόμη πιο πέρα επαναλαμβάνοντας μια ακραία τοξική ρητορική σημειώνοντας πως «είδαμε βιαστές να προστατεύονται, αλλά τα πτυχία των καλλιτεχνών να υποβιβάζονται. Και τέλος είδαμε το σκοτάδι να απλώνεται πάνω από τη δημοκρατία».

Με υβριστικές αναφορές στο πρόσωπο του πρωθυπουργού τον κατηγόρησε με τον πιο ακραίο τρόπο που επιβεβαιώνει όλους όσοι υποστηρίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να φτάσει στα άκρα, ακόμη και σε επιλογές αμφισβήτησης του αποτελέσματος των εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για προδοσία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και απαξίωσή της, παραβιάζοντας τους κανόνες της σημειώνοντας πως «καλό είναι να του θυμίσουμε μιας και μιλάει για πεζοδρόμια και για πλατείες. Ότι και αυτά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Δημοκρατικής παράδοσης του λαού μας. Στα πεζοδρόμια και στις πλατείες κερδήθηκαν οι δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας»

Έβαλε τη θέση του στην… ιστορία στο σημείο αυτό προσθέτοντας: «Από τον Καλλέργη και τον Μακρυγιάννη, ως τη Πρωτομαγιά του 36. Από τη κατοχή έως το Πολυτεχνείο. Και από τον ανένδοτο για τη δημοκρατία του Γεωργίου Παπανδρέου και τις διαδηλώσεις για την αποστασία μέχρι τους αγώνες του 114 και τις συγκεντρώσεις της μεταπολίτευσης. Ας μη τα υποτιμά λοιπόν τόσο πολύ τα πεζοδρόμια και τις πλατείες, ο κος Μητσοτάκης»

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. έκανε λόγο για «άθλια παρακρατικά μέσα που χρησιμοποίησε ο κος Μητσοτάκης και το άθλιο δίκτυο των υποκλοπών», όπως σημείωσε αλλά «μέθοδος διακυβέρνησης» προσθέτοντας ότι:

«Είναι ανήθικα μέσα στην υπηρεσία μιας ανήθικης πολιτικής. Είναι το καθεστώς που επιχείρησε να οικοδομήσει. Αλλά όπως διδάσκει η ιστορία, τα καθεστώτα πέφτουν από τον λαό. Για αυτό κι εμείς στο λαό πλέον και μόνο στον λαό απευθυνόμαστε. Δε νομιμοποιούμε την εκτροπή. Δε νομιμοποιούμε τον ακρωτηριασμό της δημοκρατίας. Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία»

Γι αυτό όπως ανέφερε «μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας από το κοινοβούλιο στον λαό. Τον ανώτατο κριτή. Αναρωτιέμαι, όμως, αφού ο κος Μητσοτάκης διατείνεται ότι έχει τόσο μεγάλη δημοσκοπική υπεροχή. Αφού η στρατιά των παπαγάλων βεβαιώνει μονότονα από το πρωί ως το βράδυ για τη νίκη του. Γιατί δε σηκώνει το γάντι; Γιατί δε προκηρύσσει εκλογές; Γιατί ξέρει ότι όποτε και να τις προκηρύξει τη Δευτέρα των εκλογών θα έχουμε στο Μέγαρο Μαξίμου τελετή παράδοσης και παραλαβής. Αν δεν αποφασίσει να μιμηθεί τον κύριο Σαμαρά του 2015»

Και αφού προχώρησε στα παραπάνω και σε πολλά ακόμη έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «καταφεύγει διαρκώς σε διχαστικές ακρότητες, σε ύβρεις, σε ψέματα και σπασμωδικές κινήσεις. Η Δεξιά του 2023 έχει δυστυχώς επιστρέψει στη Δεξιά του 1989. Λάσπη, διώξεις, τρομοκρατία, ειδικά δικαστήρια, μαύρες σακούλες, ψέματα, δολοφονίες χαρακτήρα, ακόμα και προβοκάτσιες έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη»

Τα καλύτερα όμως τα άφησε για τον Νίκο Ανδρουλάκη επαναλαμβάνοντας τα περί εκβιαζόμενου στην  περίπτωση που συνεργαστεί με τη ΝΔ μετεκλογικά. «Υπάρχουν λόγοι Εθνικής ασφάλειας που άκουγε τον κο Ανδρουλάκη ή ήθελε και συνεχίζει να θέλει το κόμμα το κόμμα του σε ομηρεία μετά τις εκλογές με απλή Αναλογική;» αναρωτήθηκε για να επισημάνει τα εξής:

«Στο δημόσιο διάλογο, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης, πολέμου και τοξικότητας, εμείς επιχειρούμε να μιλάμε με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με υπονοούμενα. Οι θέσεις μας στη δημόσια συζήτηση αφορούν τη πολιτική και όχι τη παραπολιτική. Θέλω λοιπόν να ξεκαθαρίσω.

Δε θεωρούμε ότι είναι ηθικά αδιανόητο. Θεωρούμε ότι είναι πολιτικά αδιανόητο, να αφήνεται σήμερα να εννοηθεί ότι ο κος Ανδρουλάκης θα μπορούσε την επόμενη των εκλογών με Απλή Αναλογική, να συνεργαστεί με τον κο Μητσοτάκη.

Και αυτό όχι γιατί δε μπορούμε να φανταστούμε πως το θύμα των υποκλοπών σήμερα, θα μπορεί αύριο να συγκυβερνά με τον θύτη του. Αλλά γιατί δε μπορούμε να φανταστούμε πως είναι δυνατόν το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να έχει στόχο να συνεργαστεί με τη ΝΔ του κου Μητσοτάκη, του κου Βορίδη, του κου Πλέυρη, του κου Γεωργιάδη και εσχάτως και του κου Καρατζαφέρη.

Δε μπορούμε να φανταστούμε το κόμμα του Παπανδρέου αντί να είναι μέρος της αλλαγής και της προοδευτικής διακυβέρνησης να αφήνει ανοιχτό να γίνει υποστήριγμα της πιο άθλιας κυβέρνησης της δεξιάς από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.  Αυτό δε μπορούμε να φανταστούμε. Και ούτε πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να συμβεί»

Ουσιαστικά απαγόρεψε στον Ανδρουλάκη να συνεργαστεί με άλλον εκτός από τον ίδιο, επικαλούμενος στην Πάτρα τον Γεώργιο και τον Ανδρέα Παπανδρέου θέλοντας να εμφανιστεί ο ίδιος ως το διάδοχο σχήμα τους…