Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, στην εκπομπή του Φώτη Καρύδα, SOCIAL NET στο ACTION24, μιλά για την οπαδική βία. Οι συμπλοκές των χούλιγκανς στους δρόμους φαίνονται να είναι “Τυφλά” ραντεβού μεταξύ των φερομένων ως φιλάθλων των ομάδων. Ο Υφυπουργός υποστηρίζει: « Ουσιαστικά το στοιχείο το οποίο τους χαρακτηρίζει είναι ο χουλιγκανισμός και όχι το οπαδικό πνεύμα.»

Ο αθλητισμός και η βία είναι έννοιες οι οποίες δεν συμβαδίζουν μεταξύ τους και δεν έχουν κανένα κοινό σημείο. Μέσω των συνδέσμων των ομάδων οι χούλιγκανς βρίσκουν ευκαιρία να στεγάζουν βίαιες συμπεριφορές. Μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός τόνισε: «Είναι γνωστό ότι ο οπαδός μια ομάδας είναι φίλαθλος και αγαπάει τον αθλητισμό.»

Η πολιτεία καλείται να αντιδράσει αποφασιστικά και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση και εξάλειψη της οπαδικής βίας. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, αναφέρεται στο γεγονός ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες στην χώρα μας ώστε να γίνει κοινή προσπάθεια όλων να απαλλάξουμε την κοινωνία από αυτά τα φαινόμενα της οπαδικής βίας.
Συνεχίζοντας ο Υφυπουργός συμπληρώνει: « Τα δυόμισι τελευταία χρόνια που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε την κυβέρνηση, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην αθλητική νομοθεσία αλλά και στον ποινικό κώδικα και στον κώδικα ποινικής δικονομίας, που έχουν βοηθήσει σημαντικά στην διαλεύκανση τέτοιων εγκλημάτων.»

Σχετικά με τον τρόπο που πρέπει ο κάθε πολίτης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ο Υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου είπε: «Πρέπει να σταθούμε με ειλικρίνεια απέναντι στο πρόβλημα, να το δούμε κατάματα». Αναφερόμενος στον ρόλο της αστυνομίας σημειώνει πως αυτή έχει γνώση σχετικά με την αντιμετώπιση και καταπολέμηση τέτοιων βίαιων πράξεων και λειτουργεί κατασταλτικά. Ως βασικό στόχο όλων θέτει την επαναφορά των φιλάθλων στο γήπεδο, την απόλαυση των αγώνων στα γήπεδα μέσα σε ένα οικογενειακό πλαίσιο και την διεξαγωγή των αγώνων μέσα σε ένα φίλαθλο πνεύμα. Χωρίς να αποκλείονται οι εντάσεις που παρατηρούνται ο Υφυπουργός είπε: « Άλλο πράγμα η ένταση και η καλώς εννοούμενη αντιπαλότητα των φιλάθλων και άλλο η βία.»