Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ολοκλήρωσε σήμερα (9/2) διήμερη επίσκεψη στην πόλη της Πρέβεζας εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους.

Ο κ. Οικονόμου παρέστη στη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους και στη λιτάνευση της ιεράς εικόνας του πολιούχου που ακολούθησε.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης απηύθυνε χαιρετισμό όπου μεταξύ άλλων σχολίασε για το επίκαιρο ζήτημα της οπαδικής βίας πως «όλοι μαζί, ως Πολιτεία, ως Κοινωνία, ως θεσμικοί φορείς, ως σχολείο, ως οικογένεια, πρέπει να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα ώστε να ξαναβρούμε αξιακούς κώδικες στη ζωή μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της βίας και της πορείας δίχως πυξίδα που χαρακτηρίζει μέρος της νέας γενιάς».

Πρόσθεσε ότι, «πρέπει να δούμε το φαινόμενο κατάματα και είναι υποχρέωσή μας να το αντιμετωπίσουμε ριζικά». Ολοκλήρωσε το χαιρετισμό του υπογραμμίζοντας τα χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας, που χαρακτηρίζουν τον νομό Πρέβεζας αλλά και την περιφέρεια Ηπείρου γενικότερα, τα οποία οδηγούν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και συνεπακόλουθα εξασφαλίζουν τις αναγκαίες για την ανάπτυξη του τόπου συνθήκες.

Χθες, ο φυπουργός Προστασίας του Πολίτη συνοδευόμενος από τον βουλευτή Πρέβεζας, Στέργιο Γιαννάκη, και τον γενικό επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, πραγματοποίησε σειρά επαφών με τοπικούς παράγοντες από τους οποίους και ενημερώθηκε για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος του Νομού.

Ακολούθως, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος στην οποία συμμετείχαν ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο αστυνομικός διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, Κωνσταντίνος Σιώρος, καθώς και οι διοικητές των Κεντρικών Υπηρεσιών της εν λόγω Διεύθυνσης Αστυνομίας.

Κατόπιν ο κ. Οικονόμου επισκέφθηκε τα τοπικά γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων όπου τον υποδέχτηκε αντιπροσωπεία τους και ακολούθησε συζήτηση μαζί τους επί θεμάτων ενδιαφέροντος όσων υπηρετούν στις αστυνομικές Υπηρεσίες του εν λόγω νομού.

Τέλος ο υφυπουργός είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, Νικόλαο Γεωργάκο, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις επί ζητημάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και ευρύτερα θεμάτων της πόλης της Πρέβεζας.