«Η μεγάλη αυτή παράταξη την οποία υπηρετούμε όλοι, ο καθένας από ένα διαφορετικό πόστο, είναι μια παράταξη που μας κάνει συνεχώς υπερήφανους» τόνισε σήμερα το απόγευμα από την Καρδίτσα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, κατά τη διάρκεια περιοδείας στην περιοχή.

«Εγώ μέσα στα πολλά θετικά που μπορώ να πω στην πορεία των χρόνων της Νέας Δημοκρατίας, τρία κρατάω σαν πολύ σημαντικά» συνέχισε ο κ. Γεωργαντάς. «Το ένα είναι ότι με απόφαση της μεγάλης παράταξης, με επιλογή αυτής της μεγάλης παράταξης, είμαστε στη ευρωπαϊκή οικογένεια. Το άλλο είναι, όταν το 2015 με κακές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης κινδυνεύσαμε να βγούμε έξω από την ευρωπαϊκή οικογένεια, αυτή η μεγάλη παράταξη μας κράτησε εντός, χωρίς αυτό να είναι αυτονόητο τότε για πολλούς, αλλά αποδείχθηκε πως ήταν σωτήριο.

Και το τρίτο γεγονός που πρέπει να μας κάνει υπερήφανους, γιατί ανήκουμε σε αυτή τη μεγάλη παράταξη, είναι ότι αυτά τα τελευταία τρία χρόνια, αυτή η παράταξη μέσα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με την πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη, μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις πιο κρίσιμες συνεχείς πολλαπλές κρίσεις που αντιμετώπισε ποτέ η χώρα μας».

Ακόμα, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε, πως από αυτά τα τρία χρόνια της διακυβέρνησης «ένα νομίζω θα πρέπει να μείνει στον καθένα από εμάς: Ότι πράγματι αυτή η κυβέρνηση ήταν κοντά στον κάθε πολίτη, ήταν κοντά στην κάθε περιοχή, στον κάθε τόπο, στον κάθε νομό, στο κάθε χωριό, μέσα από όποιες δράσεις χρειάστηκε κάθε φορά να γίνουν».

Αναφερόμενος στον «Ιανό» που έπληξε την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, ο υπουργός, αφού υπογράμμισε πως αποτέλεσε μια μεγάλη ταλαιπωρία, πρόσθεσε πως ήταν μια ταλαιπωρία που απέδειξε πως το κράτος μπορεί να λειτουργήσει κι αλλιώς, η κρατική μηχανή να αποκαταστήσει τις ζημιές γρήγορα και να την ελπίδα στον κόσμο.

Αναφερόμενος στα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους παραγωγής που προκαλεί η ενεργειακή κρίση, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει διαθέσει από εθνικούς πόρους, πάνω από 220 εκατ. ευρώ, ενώ άμεσα θα διαθέσει περί τα 110 εκατ. επί πλέον από ενωσιακούς πόρους, για τη στήριξη των αγροτών. Παράλληλα έχει προχωρήσει σε θεσμικές παρεμβάσεις, υπενθυμίζοντας ότι οι αγρότες που μετέχουν σε συνεταιριστικά σχήματα, σε ομάδες παραγωγών και στη συμβολαιακή γεωργία, πλέον φορολογούνται μόνο κατά 50% στο εισόδημά τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, μονάχα από την Περιφέρεια, εκτελούνται στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας 607 έργα προϋπολογισμού 662 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι στο νομό γίνονται από το ΥπΑΑΤ δύο εμβληματικά έργα:

1. Το αρδευτικό του ΤΟΕΒ Ταυρωπού προϋπολογισμού 285 εκατ. ευρώ (κόστος κατασκευής 114 εκατ. και συντήρησης για 20-25 έτη, 171 εκατ. ευρώ) και

2. Το αρδευτικό Υπερείων – Ορφανών, προϋπολογισμού 224 εκατ. (κόστος κατασκευής 80,148 εκατ. και κόστος συντήρησης για 20-25 έτη 143,85 εκατ.).

Και τα δύο έργα είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0», το οποίο, όπως τόνισε, περιλαμβάνει έργα που αλλάζουν τον χάρτη στον πρωτογενή τομέα. Ο ίδιος διαπίστωσε πως στην περιοχή της Καρδίτσας, παρά τις οικονομικές δυσκολίες υπάρχει οργασμός έργων, καθώς γίνεται πλήρης αξιοποίηση όλων των διαθεσίμων εθνικών και ενωσιακών πόρων και εργαλείων χρηματοδότησης. Επίσης, ο κ. Γεωργαντάς προήδρευσε σε κοινή σύσκεψη των ΔΣ του Εμπορικού Βιομηχανικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας και του ΤΟΕΒ Ταυρωπού.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό του μεγάλου έργου που γίνεται στον νομό την τελευταία τριετία, ο προϋπολογισμός του οποίου «αγγίζει» τα 800 εκατ. ευρώ.

«Η κυβέρνησή μας και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή που η καταστροφική πλημμύρα «ΙΑΝΟΣ» έπληξε το νομό μας, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020, βρέθηκαν δίπλα μας και απέδειξαν εμπράκτως πως μας στηρίζουν. Και δρομολογήσαμε την υλοποίηση όλων εκείνων των έργων, που συμβάλλουν στην επούλωση των πληγών που άφησε πίσω της η θεομηνία και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας» συμπλήρωσε ο κ. Τσιάρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε επίσης, πως μέχρι το τέλος του Ιουλίου, η διυπουργική επιτροπή θα εγκρίνει την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καρδίτσας, μέσω ΣΔΙΤ, ενώ σύντομα αναμένεται να εγκριθεί και η κατασκευή των Δικαστικών Μεγάρων Κεντρικής Ελλάδος (Βόλου, Λαμίας και τμήματος στην Καρδίτσα).

Επίσης, σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, από κοινού με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ανακοίνωσαν την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας» το οποίο πλέον παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

Ενός πολύ σημαντικού έργου, προϋπολογισμού 1.152.000 ευρώ, που θα εκσυγχρονίσει το υπάρχον παλιό κτίριο.

Τέλος, ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στην υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου για την πόλη: στην ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καρδίτσας, προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ. Ενός έργου μείζονος σημασίας για την περιοχή, όπως είπε, που θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του νοσηλευτικού ιδρύματος και στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

* Τον δήμο Σοφάδων επισκέφθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο, στο πλαίσιο των επισκέψεων κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας στο Ν. Καρδίτσας, με στόχο τη διαπίστωση της εξέλιξης των έργων αλλά και την επικοινωνία με φορείς και πολίτες. Επικεφαλής του κλιμακίου στο δήμο Σοφάδων ήταν ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του νομού Κορινθίας, Κώστα Κόλλια και τη βουλευτή Ν. Καρδίτσας, Ασημίνα Σκόνδρα. Αρχικά, το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε τα έργα κεφαλής και το διυλιστήριο πόσιμου νερού από τη Λίμνη Σμοκόβου, συνοδευόμενο από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Σοφάδων, Θάνο Σκάρλο.

Ο κ. Δήμας, σύμφωνα με το δήμο Σοφάδων, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το μέγεθος του έργου και τον των αριθμό ανθρώπων που θα καλύψει (ο προϋπολογισμός του είναι 42 εκατ. ευρώ). Κατά την επίσκεψη και την ενημέρωση, έγινε γνωστό πως εντός του καλοκαιριού θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του έργου. Ακολούθως, το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε επιχειρήσεις που εδρεύουν στο δήμο Σοφάδων. Σε δηλώσεις του στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Δήμας τόνισε μεταξύ άλλων, πως «τέτοιου είδους κλιμάκια πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Ο στόχος είναι διττός: Όχι μόνο η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου, αλλά η διαρκής επικοινωνία με τους παραγωγικούς φορείς και η ενημέρωση της Πολιτείας για τα προβλήματα που υπάρχουν στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας».