Τις πληγείσες περιοχές του Βόλου από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel πρόκειται να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα πέταξε με ελικόπτερο πάνω από περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, λόγω της κακοκαιρίας, ενώ στη συνέχεια παρευρέθηκε και προήδρευσε σε σύσκεψη με τους δημάρχους των πληγείσων περιοχών στο δημαρχείο της Καρδίτσας και πριν λίγο, επίσης, παρευρέθηκε και προήδρευσε σε σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα. 

Ο πρωθυπουργός, μέσα από τις δηλώσεις του, έχει επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή δίνεται προτεραιότητα στη διάσωση όσων ανθρώπων κινδυνεύουν. Ακόμα διαβεβαίωσε για την άμεση έναρξη της διαδικασίας της αποκατάστασης των ζημιών που έχουν σημειωθεί στις περιοχές και της ανακούφισης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. 

Τέλος, έχει αναφέρει ότι έχει επικοινωνήσει ήδη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα την πρόεδρό της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για να διερευνηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για δάνειο με ευνοϊκούς όρους. Ωστόσο, έχει τονίσει ότι υπάρχουν ήδη οι οικονομικές δυνατότητες και ο μηχανισμός αρωγής για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων.