Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποθεώθηκε στο Αιγάλεω, απ’ όπου ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του. Casual ντυμένος, απευθύνθηκε στους νέους της ΟΝΝΕΔ και στους «διαχρονικούς ΟΝΝΕΔίτες», στην εκλογική του περιφέρεια, τη Δυτική Αθήνα. «ΟΝΝΕΔ, ΟΝΝΕΔ, Πρωτοπορία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία», είναι το σύνθημα των «γαλάζιων» νέων και δόνησε την ατμόσφαιρα στο κλειστό γήπεδο!

 

ΝΙΚΟΣ ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ

 

Οσοι γνωρίζουν –και είναι πάρα πολλοί– τον θαυμάσιο κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, το καταλαβαίνουν: Η ατάκα για τους «διαχρονικούς ΟΝΝΕΔίτες» υπενθυμίζει αγώνες δεκαετιών και καθίσταται οδηγός των νέων στελεχών της φιλελεύθερης παράταξης, η οποία του χρόνου θα γιορτάσει τα 50 της χρόνια.

Επί δεκαετίες, αμέτρητοι νεοδημοκράτες αψήφησαν τη διαχρονική ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς και τις πολλές αντιξοότητες, τρέχοντας στον πολιτικοκοινωνικό στίβο για να παραδώσουν εγκαίρως τη σκυτάλη των εθνικών αξιών στους Ελληνες που έρχονται. Οι αγώνες για ένα καλύτερο αύριο συνεχίζονται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. «Η Νέα Δημοκρατία είναι η ίδια η κοινωνία», όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Η ώρα της (Νέας) Δημοκρατίας

Έφτασε λοιπόν η ώρα της Δημοκρατίας. Στις 21 Μαΐου οι πολίτες θα κρίνουν και θα αποφασίσουν για την επόμενη μέρα. Τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά για τη μεγάλη λαϊκή παράταξη, καθώς οι δημοσκοπήσεις, η μία μετά την άλλη, αναδεικνύουν την προτίμηση των Ελλήνων στη Νέα Δημοκρατία, η οποία κράτησε και κρατά όρθια την πατρίδα.

«Το είπαμε και το κάναμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραθέτοντας τι είχε πει το 2019 και τι έγινε μέχρι σήμερα. «Το 2019 είχαμε πει ότι θα μειώσουμε τους φόρους για όλους. Σήμερα οι Ελληνες και οι Ελληνίδες έχουν απαλλαγεί από πενήντα φόρους και εισφορές. Ολοι σας πληρώνετε 35% χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, πάνω από το 30% που σας είχα υποσχεθεί», σημείωσε. Και πρόσθεσε πως «ο συντελεστής της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα έπεσε από το 22% στο 9%. Ο εταιρικός συντελεστής για όλες τις επιχειρήσεις, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εδώ της περιοχής, έπεσε από το 29% στο 22%. Καταργήθηκαν οριστικά η εισφορά αλληλεγγύης και ο φόρος των γονικών παροχών».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας και την αναγέννησή τους: «Οι εργαζόμενοι γύρισαν στις δουλειές τους. Και προσέξτε, γύρισαν με τι μισθούς; Από 1.500 έως 3.000 ευρώ. Με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 100.000.000. Θα έχουμε συνολικά 2.000 εργαζόμενους, οι πιο πολλοί δουλεύουν εδώ, στη Δυτική Αθήνα. Ενώ εξυγιάναμε και λύσαμε και τον “γόρδιο δεσμό” των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, όπου αναμένονται ακόμα 700 προσλήψεις. Απόδειξη ότι μέρισμα στην ανάπτυξη της χώρας μπορεί να έχει όλη η κοινωνία».

 

Οι τομές της επόμενης μέρας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη σε συγκεκριμένες τομές που καθίστανται προτεραιότητες της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας: «Οι καλές όψεις του κράτους πρέπει να επικρατήσουν των κακών. Κράτος είναι και το 112. Κράτος είναι η ΕΜΑΚ, οι συνοροφύλακες, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που πέταξαν για να διασώσουν τους Eλληνες από το Σουδάν. Κράτος είναι η Aστυνομία, είναι το ΕΚΑΒ, δίπλα μας σε κάθε κίνδυνο. Κράτος το οποίο θέλουμε είναι και ο καινούργιος ΕΦΚΑ, που βγάζει στην ώρα του τις συντάξεις».

Αναλογιζόμενος ο πολίτης τα πόσα έγιναν, αντιλαμβάνεται το σπουδαίο έργο της τελευταίας τετραετίας. Εξ ου και η άνοδος το τελευταίο διάστημα των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης. Οι πολίτες το λένε ξεκάθαρα ότι δεν σκοπεύουν να ρισκάρουν στην κάλπη.

 

Απέναντι στον τυχοδιωκτισμό

Η αλήστου μνήμης τετραετία 2015-2019 ανέδειξε τι εστί λαϊκισμός, τι εστί πολιτικός τυχοδιωκτισμός, τι εστί αστάθεια και τι εστί αριστερισμός και ποια είναι τα αποτελέσματά τους.

«Το διάστημα 2015-2019 ο ΣΥΡΙΖΑ μάς έδειξε τι θέλει και τι μπορεί να κάνει. Φόρτωσε στη χώρα ένα τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο, φέρνοντάς την ένα βήμα από τον γκρεμό. Φόρτωσε εσάς, τη μεσαία τάξη, με 29 νέους φόρους. Μετέτρεψε την Ελλάδα σε κέντρο διερχομένων μεταναστών. Υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ήταν σαφής: «Αποκλείστε με την ψήφο σας μία κυβέρνηση “κουρελού”. Αποκλείστε κάθε συνεργασία που φέρνει παραλυσία».

Το έθνος έχει το λόγο πλέον… Ο λαός γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να υπονομεύσει την ομαλή πορεία της πατρίδας μας προς το αύριο, αφήνοντας πίσω του «τη νάρκη της απλής αναλογικής», όπως υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κόσμος στην Ελλάδα θυμάται πως όταν κάποιοι φώναζαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της πήρε υπεύθυνες αποφάσεις που έβαλαν την Ελλάδα στη σωστή πλευρά της Iστορίας.

Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη αποτελεί την εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυβέρνησε κρατώντας με στιβαρό τρόπο το πηδάλιο και ζητά τώρα από τους πολίτες την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του.

Όλα δείχνουν πως θα τη λάβει…