Με παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας ο άτυχος 22χρονος μάγειρας που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι στην κουζίνα ξενοδοχείου στην Κρήτη (Μάλια) θα εισπράξει όλα τα δεδουλευμένα του ενώ η επιχείρηση θα καλύψει και τα έξοδα της θεραπείας του. 

«Έχει πάρα πολύ πόνο. Πολλές φορές τυχαίνει το βράδυ που θα πέσω να κοιμηθώ να έχω αφόρητους πόνους στο πρόσωπο και στα χέρια. Δεν μιλάμε για απλά βραστό νερό, μιλάμε για καυτό λάδι», είπε χαρακτηριστικά στην κάμερα του Star ο 22χρονος περιγράφοντας τον Γολγοθά του.

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε tweet του αναφέρθηκε στο θέμα, τονίζοντας ότι έχει επιληφθεί ήδη από χθες η Επιθεώρηση Εργασίας και είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος της επιχείρησης. «Ήδη, μετά από την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, συμφωνήθηκε ο εργαζόμενος να εισπράξει όλα τα δεδουλευμένα και όποιες άλλες νόμιμες αποδοχές και η επιχείρηση να καλύψει τα έξοδα θεραπείας του. Ο έλεγχος συνεχίζεται» σημείωσε.

Ο νεαρός παρακολουθείται από γιατρούς της μονάδας εγκαυμάτων του ΠΑΓΝΗ, ενώ αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά του ξενοδοχείου.

Θυμίζεται ότι μετά το ατύχημα, αντί να δεχθεί τη βοήθεια και φροντίδα των υπευθύνων, τον έβαλαν σε κλιματιζόμενο δωμάτιο με ωμά κρέατα,  ενώ αρνήθηκαν να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο καθώς ήταν ανασφάλιστος.