Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη το απόγευμα της Τετάρτης. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 6 χλμ ανατολικά-βορειοανατολικά της Γαύδου και με μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιομέτρων, με τους σεισμολόγους να παραμένουν ανήσυχοι. 

Ειδικότερα, ισχυρός σεισμός σημειώθηκε ανοιχτά της Κρήτης, κοντά στη Γαύδο, μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όπως προκύπτουν από την αρχική καταμέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε σε εστιακό βάθος που υπολογίζεται στα 10 Χλμ, σε επίκεντρο στα 6 χλμ ανατολικά-βορειοανατολικά της Γαύδου.

«Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος», λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε κοντά στη Γαύδο σχολίασε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος σημείωσε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ότι «είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος» και εξήγησε ότι χρειάζεται χρόνος για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα.

Η ανάρτησή του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

«Προ ολίγου, σεισμός μεγέθους 5,2 κοντά στη Γαύδο, στο θαλάσσιο χώρο σε απόσταση περίπου 45 χλμ. νοτίως των Σφακίων. Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος. Αυτό θέλει δουλειά για να απαντηθεί. Πάντως ο σεισμός έγινε σε σημαντική απόσταση από την Κρήτη. Αναμένουμε ειδήσεις από τη Γαύδο που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο».