Συναγερμός σήμανε στις λιμενικές αρχές έπειτα από τον εντοπισμό πλωτής λέμβου με 27 μετανάστες σε απόσταση περίπου 42 ναυτικών μιλίων νότια των Καλών Λιμένων στην Κρήτη.

Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος, ενώ στην περιοχή έσπευσε σκάφος της Frontex για την περισυλλογή των επιβαινόντων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η λέμβος εντοπίστηκε αρχικά από εναέριο μέσο της Frontex, το οποίο ενημέρωσε άμεσα τις ελληνικές αρχές.

Λίγη ώρα αργότερα, πλωτό σκάφος της ευρωπαϊκής δύναμης προσέγγισε το σημείο και προχώρησε στην ασφαλή περισυλλογή των 27 ατόμων.

Οι διασωθέντες μεταφέρονται στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, όπου αναμένεται να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες αρχές.