Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, πρ. αναπληρωτής υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα της Αθήνας, συμμετείχε σήμερα ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στην ειδική ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, για τις προσπάθειες ασφαλούς απεγκλωβισμού των Ελλήνων από το Σουδάν.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης ο κ. Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, η κατάσταση στο Σουδάν παραμένει εξόχως αβέβαιη και επικίνδυνη.

Σε αυτό το ιδιαίτερα βεβαρημένο περιβάλλον ασφαλείας, για την Ελλάδα προέχει ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων από τη ζώνη των συγκρούσεων και η ασφαλής επιστροφή τους στην Πατρίδα.

Η ενημέρωση που μας έγινε από τον Υπουργό κ. Δένδια ήταν πλήρης και διεξοδική.

Δύο συμπεράσματα:

Α) Οι εργώδεις διπλωματικές προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης και η πολύτιμη συνεργασία με τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία και η συμβολή της Αιγύπτου, των ΗΠΑ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, συνεχίζονται αμείωτες και επιτρέπουν ελπίδα για την τελική αίσια έκβαση του εγχειρήματος.

Β) Παρά τη δραστηριοποίηση και τις προσπάθειες του Ύπατου Εκπροσώπου κ. Μπορέλ, η Ευρωπαϊκή Ένωση δυστυχώς για ακόμα μία φορά, δείχνει έλλειμμα συντονισμού επιχειρησιακών δυνατοτήτων και αποτελεσματικότητας.

Πρέπει να γίνει πολύ δουλειά ακόμα ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποκτήσει διεθνή θέση με τη βαρύτητα και την αποτελεσματικότητα που της αξίζει”.