Με αφορμή το “φρικιαστικό έγκλημα”, όπως το χαρακτήρισε, που έγινε στα Γλυκά Νερά, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στις κυοφορούμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, θυμίζοντας ότι προβλέπονται ποινές ισοβίων για εγκλήματα σαν το προαναφερόμενο.
Επίσης δήλωσε ότι: “προβληματιζόμαστε για κάθε κενό του Ποινικού Κώδικα, πρέπει να προβλέπεται η μέγιστη ποινική αντιμετώπιση για αποτρόπαια εγκλήματα”.
Τόνισε πώς λειτουργεί η επιτροπή παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα, εντοπίζει τα κενά, θα παραδώσει το σχετικό πόρισμα, για να ξεκινήσει η διαβούλευση και τον Ιούνιο να ψηφιστούν οι προτεινόμενες αλλαγές.
Αξιολογούνται ζητήματα με κριτήριο την ασφάλεια των πολιτών και το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι θα προβλέπονται ποινές ανάλογες της σοβαρότητας κάθε εγκλήματος.
Δήλωσε πως πρέπει να υπάρχει συνολική αντιμετώπιση με αναλογικότητα του εγκλήματος, ενώ οι αλλαγές πρέπει να γίνουν με συντεταγμένο τρόπο για να έχουν χρόνο και διάρκεια αφού η κοινωνία εξελίσσεται και μαζί της και το έγκλημα.
Η συνεπιμέλεια των παιδιών
Μιλώντας για το νομοσχέδιο για το οικογενειακό δίκαιο και τη συνεπιμέλεια, τόνισε πως το παιδί είναι στο επίκεντρο.
Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το νομικό πλαίσιο αλλάζει μετά από 38 χρόνια. Οι δύο γονείς πρέπει να έχουν ίσο ρόλο, ενώ ενισχύεται η επιλογή τρόπων για επίλυση των διαφορών πριν φτάσουν στο δικαστήριο.
Δήλωσε ότι δεν προβλέπεται από το νόμο εναλλασσόμενη κατοικία. Συμμετοχή και των δύο γονέων στην καθημερινότητα του παιδιού είναι το συμφέρον για το παιδί, τόνισε χαρακτηριστικά.