Στη μεγάλη σημασία της τροπολογίας που εμπεριέχει τέσσερα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας αναφέρθηκε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στην Ολομέλεια. «Είναι μια πολύ σημαντική τροπολογία μία νέα δέσμη 4 μέτρων, για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος που ταλανίζει τα νοικοκυριά την ακρίβεια», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ακόμα, ο κ. Σκρέκας εξήγησε πως στόχος των μέτρων είναι «να συγκρατήσουν τις τιμές των προϊόντων και κατά δεύτερον συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων να δούμε τις τιμές τους να μειώνονται. Οι κατηγορίες είναι τα βρεφικά, τα απορρυπαντικά, τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, φρούτα λαχανικά και κρέατα. Αυτές οι κατηγορίες, έχει διαπιστωθεί ότι αποκλίνουν σε ότι αφορά τις τιμές ραφιού σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη».

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης 

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης με τον Χρ. Γιαννούλη του ΣΥΡΙΖΑ, να ρωτά γιατί τα μέτρα θα εφαρμοστούν από την 1η του Μάρτη και τον Δ. Μάντζο του ΠΑΣΟΚ να επισημαίνει: «Καλώς τους και ας άργησαν για τη διαπίστωση της αισχροκέρδειας στην αγορά. Τα λέγαμε και μας απαντούσατε ότι κινδυνολογούμε. Πόσες ρυθμίσεις ακόμα θα χρειαστεί να φέρετε στη βουλή για να το αντιμετωπίσετε το θέμα;»

«Υπηρετείτε τις αιτίες που προκαλούν την ακρίβεια με αποτέλεσμα τα μέτρα να μην είναι αποδοτικά και να αναπαράγετε την ακρίβεια», είπε ο Ν. Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ.

Σκρέκας σε αντιπολίτευση: Θα ψηφίσετε τη μείωση τιμής γάλακτος; Αυτό πρέπει να απαντήσετε

Από πλευράς του, ο κ. Σκρέκας απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης: «Ποια χώρα στην Ευρώπη βάζει πρόστιμα σήμερα; Μια που έβαλε 10.00 ευρώ για αθέμητη κερδοφορία, όχι ολόκληρο εκατομμύριο. Στην Πορτογαλία δεν υπάρχει πληθωρισμός απληστίας; Πείτε χώρα που έχει νόμο που επιβάλει τέτοια πρόστιμα».

«Συγκρατούμε τον πληθωρισμό, δεν έχουμε πετύχει αυτό που θέλουμε και γι’ αυτό λαμβάνουμε μέτρα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι να δούμε τις τιμές στα ράφια να αποκλιμακώνονται. Θα ψηφίσετε τη μείωση τιμής γάλακτος; Θα τα ψηφίσετε τα μέτρα; Αυτό πρέπει να απαντήσετε», κατέληξε, στο τέλος, ο υπουργός.