Γράφει ο ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

 

Όσοι δεν αναγνωρίζουν το έργο και την προσφορά του Κώστα Καραμανλή στη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη, παρά τα λάθη του (κυρίως στην επιλογή συνεργατών) και τη στρατηγική αφωνία που επέλεξε τα τελευταία χρόνια, είναι αχάριστοι, αγνώμονες. Διότι, ανεξάρτητα από τις επιλογές με τις οποίες μπορεί κάποιος να διαφωνεί, ο πρώην πρωθυπουργός επέδειξε πολιτικό ήθος και κυρίως παραταξιακή συνείδηση.

Ενδεχομένως με τη στάση του σε κρίσιμες στιγμές της μνημονιακής περιόδου να έδωσε την εντύπωση ότι κρατούσε αποστάσεις, ή τέλος πάντων να φάνηκε ότι παρακολουθούσε εκ του μακρόθεν τις ενορχηστρωμένες επιθέσεις που δεχόταν η παράταξη και ο ίδιος προσωπικά από τους πολιτικούς αντίπαλους του.

Τους ίδιους που τώρα με υποκρισία επιχειρούν να τον παρουσιάσουν ως κάτι «ιδιαίτερο» και «ξεχωριστό» σε σχέση με τη σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι στην κυβέρνηση είναι μια… «άλλη» Νέα Δημοκρατία από αυτήν με την οποία κυβέρνησε ο ίδιος τη χώρα.

Ο Κώστας Καραμανλής, με την αξιοπρέπεια που τον διακρίνει, τίμησε την πολιτική διαδρομή του σεβόμενος τις παρακαταθήκες του θείου του και ιδρυτή της παράταξης. Κάτι που δεν έπραξαν και δεν πράττουν μερικοί αυτοαποκαλούμενοι «καραμανλικοί» πρώην συνεργάτες του που συναγελάζονται με τους υβριστές της κεντροδεξιάς.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κώστας Καραμανλής είναι από σήμερα ένα κομμάτι της ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας.