Ταχύπλοο σκάφος χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας εντόπισε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά της Κω, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Το περιπολικό σκάφος έκανε χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, τα οποία ο χειριστής του ταχύπλοου αγνόησε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβαίνοντές του καθώς και το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού.

Ακολούθησε καταδίωξη και στη συνέχεια το Λιμενικό ακινητοποίησε το ταχύπλοο, διασώζοντας παράλληλα 20 άτομα, τα οποία στη συνέχεια παραδόθηκαν στα στελέχη Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συνελήφθη ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής του ταχύπλοου

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη εκ των ανωτέρω, ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής του ταχύπλοου σκάφους, για παράβαση των άρθρων 30 του Ν. 4251/2014 «Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις», 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και των άρθρων 306 «Έκθεση» και 187 «Εγκληματική Οργάνωση» του Ποινικού Κώδικα.