Κορωνοϊός: Θετικό το 3,6% των τεστ

by news

Το 3,6% των πολιτών βγαίνει θετικό στα τεστ κορωνοϊού που διενεργούνται, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «κάνουμε όλων των ειδών των τεστ, είμαστε σε καλό σημείο». Συγκεκριμένα ανέφερε ότι γίνονται περίπου 25.000 τεστ την ημέρα και “παραλάβαμε ένα εκατομμύριο ράπιντ τεστ, άρα θα συνεχίσουμε τους εκτεταμένους ελέγχους».Όπως είπε γίνονται και στοχευμένες αλλά και γενικευμένες ιχνηλατήσεις, όπως στο Μέτσοβο και τη Νάξο.

“Αυτή την στιγμή είμαστε στις χώρες με τα καλύτερα στατιστικά δεδομένα“, είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να αντέξουμε μέχρι να έρθει το εμβόλιο και να επιστρέψει η κανονικότητα».

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει σχεδιασμός του υπουργείου για το εμβόλιο καθώς κάποιες εταιρείες είναι σε καλό στάδιο και έχουν αρχίσει και την παραγωγή του. Όπως είπε, το εμβόλιο θα έρθει στην χώρα μας έγκαιρα περί τις αρχές του έτους καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει συμφωνίες με εταιρείες για να προμηθεύσει τα κράτη μέλη της κατά αναλογικότητα.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα