Κορωνοϊός: Ο Τσιόδρας περιμένει στη γωνία

by news

Το ενδεχόμενο επιδείνωσης της «σοβαρής επιδημιολογικής κατάστασης» της χώρας παραμένει πάντα ανοιχτό, με τον Αύγουστο να εξελίσσεται σε καυτό μήνα λόγω της υψηλής τουριστικής κίνησης αλλά και λόγω των περιοριστικών μέτρων που φέρνει.

Η χώρα πορεύεται σε τεντωμένο σκοινί σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό και τη λοίμωξη COVTD-19. Η επέκταση της υποχρεωτικής μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών, και η ισχυρή σύσταση να γίνεται χρήση της ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους, το πλαφόν των 100 καλεσμένων στα μυστήρια, η απαγόρευση όρθιων πελατών στα κλαμπ, αλλά και η αναστολή πτήσεων από Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία είναι τα βασικά μέτρα με τα οποία επιχειρείται η αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Τα νέα, πιο αυστηρά μέτρα που ανακοινώθηκαν, διά στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, αποτυπώνουν τη σαφή βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει δραστικά και αποτελεσματικά την επιδημία. Δείχνουν επίσης και τα καλά αντανακλαστικά της, καθώς έλαβε υπόψη της την αξιολόγηση των επιστημόνων για την επιδημιολογική εικόνα και έσπευσε να προλάβει δύσκολες και εκτός ελέγχου φάσεις -που κάθε άλλο παρά μακρινά είναι- σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Είναι ενδεικτικό ότι οι ανακοινώσεις από τον υφυπουργό είχαν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη και αφορούσαν μικρότερο πλέγμα μέτρων. Με δεδομένη πάντα την κρισιμότητα της κατάστασης», καθώς επιστήμονες και κυβέρνηση συμφωνούν ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας περιέχει και πάλι μελανές αποχρώσεις είναι σε απόλυτη ετοιμότητα να εμφανιστεί το επόμενο διάστημα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος

Σχετικα Αρθρα