Με δεδομένη την ογκούμενη απειλή του νέου κορωνοϊού και με τα εργαστηριακά αποτελέσματα των δύο σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, να βγαίνουν, ευτυχώς, αρνητικά, ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος Λιάπης συναντήθηκε με τον Διοικητή της ΣΜΥ, Ταξίαρχο Δημοσθένη Κωστόπουλο, στο γραφείο του στη Σχολή, επιδίδωντάς του αντίγραφο της Διπλωματικής Εργασίας την οποία ο Δρ. Λιάπης είχε εκπονήσει το 2010, στο πλαίσιο του δεύτερου Μεταπτυχιακού του, πάνω στη Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας.
Η συγκεκριμένη Διπλωματική αφορούσε τη διαχείριση των κρουσμάτων του (επίσης RNA ιού, αλλά ως φαίνεται λιγότερο επικίνδυνου) Η1Ν1, εντός παραγωγικής Σχολής των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά το διάστημα που ο Καλαμπακιώτης γιατρός υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.
Ο Δρ. Λιάπης δήλωσε σχετικώς: «Με την πανδημική απειλή του νέου Κορονοϊού, πάντα στο μυαλό μας και με αίσθημα ευθύνης και ενδιαφέροντος για όλους τους συνανθρώπους μας και κυρίως για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, είχα την τιμή να συναντηθώ σήμερα, στα Τρίκαλα, με πλήρη τήρηση των μέτρων προστασίας, με τον Διοικητή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, Ταξίαρχο Δημοσθένη Κωστόπουλο, έναν ξεχωριστό Αξιωματικό με ευρύτητα γνώσεων, προσήνεια και νηφαλιότητα. Στοιχεία που αναμένεται να αναδειχθούν πολύτιμα, από όποια θέση και αν κληθούμε να λάβουμε αποφάσεις, στα επί μέρους πεδία ευθύνης μας, για τη διαχείριση της πρωτοφανούς απειλής που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Είχα την ευκαιρία να θέσω σε γνώση του και σε γνώση του υγειονομικού προσωπικού της Σχολής τα αποτελέσματα Διπλωματικής μου Εργασίας που εκπονήθηκε κατά τις Μεταπτυχιακές μου Σπουδές και η οποία αφορούσε τον χειρισμό αναλόγου Πανδημίας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα και στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, κατά το διάστημα που υπηρετούσα τη στρατιωτική μου θητεία και η χώρα μας είχε έρθει αντιμέτωπη με τον ιό της γρίπης H1N1. Τα επιστημονικά αυτά συμπεράσματα τα είχα παρουσιάσει το 2016 στο Ιατρικό Συνέδριο των Ενόπλων Δυνάμεων, στη Θεσσαλονίκη, φέρων εν εφεδρεία τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού (ΥΙ) και ελπίζω να αποδειχθούν χρήσιμα, εντός πάντα του πλαισίου των κεντρικών οδηγιών της Ιεραρχίας του Στρατού μας, για την αντιμετώπιση του πανδημικού κύματος Covid-19, εντός στρατιωτικών μονάδων».