Μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή της Σάμου, οι ανακοινώσεις για τις εξελίξεις της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς και τα νέα μέτρα για τον έλεγχο της διασποράς του ιού θα γίνουν σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να απευθυνθεί, με τηλεοπτικό μήνυμα το μεσημέρι της Παρασκευής προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ στη συνέχεια, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσίαζε τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς την εξειδίκευση των μέτρων που θα εφαρμοστούν και ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα ανέλυε τα υγειονομικά δεδομένα.

Μετά τον ισχυρό σεισμό τόσο το μήνυμα του πρωθυπουργού, όσο και οι ανακοινώσεις από τους κκ Σταϊκούρα, Χαρδαλιά και Μαγιορκίνη αναβλήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) και στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ολικό κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων στην εστίαση.

Θα κλείσουν επίσης γυμναστήρια, αίθουσες ψυχαγωγίας, σινεμά, θέατρα και άλλες δραστηριότητες που θεωρούνται ότι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Φαίνεται πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό.

Ενδέχεται να ξεκινά νωρίτερα –ενδεχομένως από τις 22:00 ή τις 23:00 η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, που τώρα ξεκινά στις 00:30.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλες τις περιοχές ακόμη και στις πράσινες.

Εκτός από τα περιοριστικά μέτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει και μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.