Κορωνοϊός: “Έξυπνη” πύλη θερμομέτρησης και απολύμανσης στο υπουργείο Δικαιοσύνης

by news

Ένα καινοτόμο μηχάνημα θερμομέτρησης και απολύμανσης έχει τοποθετηθεί εδώ και λίγες ημέρες στην είσοδο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα είναι να τοποθετηθούν, σύντομα, 10 τέτοιες πύλες στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας(Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά).

 

Υπενθυμίζεται ότι τα δικαστήρια έκλεισαν τις πύλες τους λόγω καραντίνας, με τις μόνες δίκες που πραγματοποιούνται να είναι αυτές που είναι ώριμες προς εκδίκαση στην Ολομέλειά του καθώς και οι ώριμες προς συζήτηση υποθέσεις, για τις οποίες έχει υποβληθεί από όλους τους διαδίκους κοινή ή ξεχωριστή δήλωση περί παράστασης χωρίς εμφάνιση στο ακροατήριο εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις για τη συζήτησή τους ενώ οι λοιπές υποθέσεις αναβάλλονται υποχρεωτικά από το δικαστήριο σε επόμενη δικάσιμο, οι δε διάδικοι, εφόσον έχουν κλητευθεί νόμιμα, δεν κλητεύονται εκ νέου.

Προκειμένου λοιπόν, η λειτουργία τους να γίνει πιο ασφαλείς αποφασίστηκε να τοποθετηθούν στις εισόδους μεγάλων δικαστικών μεγάρων, πύλες αυτόματης απολύμανσης, με ειδικό σύστημα εκνέφωσης.

Αυτόνομα, αυτόματα και έξυπνα
Η πύλη αυτόματης απολύμανσης έχει, σύμφωνα με την εταιρία που το κατασκεύασε, πολλά πλεονεκτήματα. Λειτουργεί ολοκληρωτικά αυτόνομα, αυτόματα και έξυπνα. Πραγματοποιεί αποστείρωση με εκνέφωση και με υπεριώδη ακτινοβολία UV για απολύμανση 720 μοιρών. Μπορεί να απολυμάνει και να αποστειρώσει όλα τα μέρη του σώματος καθώς και τα αντικείμενα που την διαπερνούν. Η σχεδίαση της είναι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκαλεί δυσφορία στο αναπνευστικό σύστημα. Διαθέτει αισθητήρα μέτρησης θερμοκρασίας, με συναγερμό θερμοκρασίας ανθρώπινου σώματος όταν εντοπίσει υψηλή θερμοκρασία.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα