Κορωνοϊός: Διπλασιασμό των κρουσμάτων δείχνουν τα λύματα στην Αττική

by MANIFESTO

Διπλασιασμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού δείχνουν τα λύματα στην Αττική όπως σημείωσε η κα Παγώνη μιλώντας στον Real Fm για την περίοδο των εορτών.

Από την πλευρά του και μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Αναλυτικής Νίκος Θωμαΐδης
εξήγησε: «Το ιικό φορτίο το προηγούμενο δεκαήμερο σε γενικές γραμμές ήταν μειωμένο και είναι. Ωστόσο καταγράψαμε τις ημέρες των Χριστουγέννων και τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς μία αύξηση απότομη η οποία δεν ήταν τυχαία διότι επαναλήφθηκε 2-3 μέρες και αυτό φαίνεται ότι συνέβη διότι υπήρξε μία διασπορά εντός δικτύου υδάτων».

Συνεχίζοντας εξήγησε ότι το ΕΚΠΑ παρακολουθεί την Ψυττάλεια η οποία αποτυπώνει το τι αποτίθεται στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, ωστόσο υπάρχει μέρος του πληθυσμού που διαμένει εκτός δικτύου ΕΥΔΑΠ όπως η ανατολική Αττική ή κομμάτι της δυτικής Αττικής.

«Αυτό που παρατηρήσαμε αυτό το δεκαήμερο ήταν μειωμένος πληθυσμός στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, περίπου 500.000 κόσμος και εκείνες τις ημέρες υπήρξε αύξηση της κινητικότητας. Επομένως αυτά που είδαμε αυτό το δεκαήμερο είναι μία ένδειξη ότι υπήρξε μία διασπορά, δεν υπάρχει τάση αύξησης ακόμα του ιικού φορτίου στα λύματα ωστόσο θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», συνέχισε.

«Πιστεύουμε ότι αυτή την εβδομάδα θα επιστρέψει ο κόσμος στις κατοικίες του και σε μια κανονικότητα, η επόμενη εβδομάδα είναι κανονική εργάσιμη και θα δούμε πώς πάει η διασπορά μέσα από τα λύματα και θα είμαστε σε θέση να κάνουμε μία προβολή το επόμενο δεκαήμερο», κατέληξε και χαρακτήρισε σωστά τα μέτρα της κυβέρνησης για πιο αυστηρό lockdown.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα