Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός εξαιρέσεων στην Κύπρο (vid)

15
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ο πόλεμος κατά του κορονοϊού κερδίζεται μόνο αν παραμείνουμε στα σπίτια μας», δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας (23/3) ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, ανακοινώνοντας απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός εξαιρέσεων.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ανέφερε ότι παρά τα υφιστάμενα μέτρα και τις θυσίες, μια μειοψηφία επέδειξε συμπεριφορά ανευθυνότητας και απειθαρχίας και για το λόγο αυτό λαμβάνονται μέτρα από αύριο Τρίτη (24/3) στις 18:00 το απόγευμα ως και τις 13/4, γιατί διαφορετικά το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει.

«Δεν διανοούμαι πως μπορεί να οδηγηθούμε στα φαινόμενα που καταγράφονται στην Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι γιατροί εξ’ ανάγκης επιλέγουν ποιοι θα ζήσουν ή ποιοι θα αφεθούν να πεθάνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η κυκλοφορία εκτός και αν γίνεται για μετάβαση στους χώρους εργασίας, σε υπεραγορές, φαρμακεία ή τράπεζες ή προς βοήθεια ατόμων που το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ή για επίσκεψη στο γιατροί. Οι πολίτες πρέπει να φέρουν ταυτότητα ή διαβατήριο και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν.

Επίσης κλείνουν δημόσιοι χώροι άθλησης, πάρκα, μαρίνες, παραλίες, εκδρομικοί χώροι, χώροι συναθροίσεων, εκκλησίες και τεμένη, ενώ απαγορεύονται και οι λαμπρατζιές. Τη λειτουργία τους αναστέλλουν όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, πλην κάποιων και τα εργοτάξια εκτός και αν είναι για έργα δημόσιας ωφελείας.

Θα τα καταφέρουμε.

Γνωρίζω ότι τούτες τις μέρες ζούμε, όπως και όλη η ανθρωπότητα, κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες δοκιμασίας. Γνωρίζω επίσης πως η έγνοια όλων είναι πως αποτελεσματικά θα αντιμετωπίσουμε μια χωρίς προηγούμενο παγκόσμια απειλή κατά της υγείας ή/και της ζωής των συνανθρώπων μας. Τούτες τις μέρες ακούμε πως η ανθρωπότητα απειλείται από έναν αόρατο εχθρό. Και τούτο είναι αληθές. Εκείνο όμως που είναι αληθέστερο, είναι πως όσο αόρατος είναι ο εχθρός άλλο τόσο ορατός είναι ο κίνδυνος και οι συνέπειες αν αγνοήσουμε αυτό που τουλάχιστον γνωρίζουμε. Είναι ένας πόλεμος που δεν επιστρατεύει τα παιδιά μας για να δώσουν ή να πάρουν ζωές με τα όπλα. Είναι ένας πόλεμος που κερδίζεται μόνο αν μείνουμε στα καταφύγια.

Posted by Νίκος Αναστασιάδης (Nicos Anastasiades) on Monday, March 23, 2020

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr