Και δεύτερο μέλος του πληρώματος του πλοίου «Ελ.Βενιζέλος» παρελήφθη το βράδυ της Τρίτης 31/3 από σκάφος του Λιμενικού καθώς νοσεί από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν 34χρόνο Ινδονήσιο που διακομίζεται σε νοσοκομείο μετά τον 72χρονο Ελβετό που είχε την ίδια τύχη πριν από τρεις ημέρες. Αποβιβάστηκε στη μαρίνα της Ζέας όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Το πλοίο συνεχίζει να παραμένει σε αγκυροβόλιο ανοικτά του λιμανιού του Πειραιά και εκκρεμεί η απόφαση εάν θα δέσει στο λιμάνι ή θα σηκώσει άγκυρα και θα αποπλεύσει.

Τα κρούσματα στο πλήρωμα αριθμούν ήδη τα 20 άτομα και εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο που έγινε σε 28 μέλη του πλοίου που παρουσίαζαν τα συμπτώματα. Χθες, Τρίτη 31/3, κλιμάκια του ΕΟΔΥ πήραν δείγματα από τα υπόλοιπα μέλη που ανέρχονται σε 363 και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα.

Το πλοίο  είχε ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες για για να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο στην Ισπανία ενώ μετέφερε και Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπολοιου της Royal Caribbean. Όμως λόγω πανδημίας οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και το πλοίο πήρε τη ρότα της επιστροφής.

Το πλοίο παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου, έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων.

Από τα 383 μέλη πληρώματος 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, ειδικότερα 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.λπ.