Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Δικαστικό Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άτομα άνοιξαν πυρ εναντίον των πολιτών που βρίσκονταν σε σημείο ελέγχου των δικαστηρίων. Οι δράστες σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι πέντε πολίτες τραυματίστηκαν από τα πυρά των δραστών. «Σήμερα στις 11:46 μ.μ. έγινε απόπειρα επίθεσης στον σταθμό ελέγχου μπροστά από την πύλη C του δικαστικού μεγάρου Çağlayan της Κωνσταντινούπολης. Οι δράστες ήταν δύο, μία γυναίκα και ένας άντρας, που είναι νεκροί. Τραυματίστηκαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικοί» δήλωσε ο Αλί Γερλίκαγια, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο δράστες ήταν μέλη της αριστερής οργάνωσης DHKP / C.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουνκ ευχαρίστησε «τους ηρωικούς αστυνομικούς που απέτρεψαν την ύπουλη επίθεση και εξουδετέρωσαν τους δύο υπόπτους. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους αστυνομικούς μας και στους πολίτες που τραυματίστηκαν από την επίθεση. Η δικαστική έρευνα που ξεκίνησε από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης για το περιστατικό συνεχίζεται προς πολλές κατευθύνσεις».