O Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν, θα βρίσκεται αύριο, 28 Απριλίου, στην Ελλάδα για να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και κατασκευαστές αμυντικής βιομηχανίας στο πλαίσιο της περιοδείας του στις αμυντικές βιομηχανίες της ΕΕ.

ΟΕπίτροπος Μπρετόν θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την επείγουσα ανάγκη αύξησης της παραγωγής πυρομαχικών για την Ουκρανία και την ασφάλεια της ΕΕ.

Ο Γάλλος Επίτροπος θα επισκεφθεί δύο μεγάλα εργοστάσια αμυντικού εξοπλισμού στην Ελλάδα. Θα συναντηθεί, επίσης, με εκπροσώπους κατασκευαστών για να αξιολογήσει τις ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε η ΕΕ να μπορεί να παράσχει εξατομικευμένη υποστήριξη, μεταξύ άλλων μέσω των κονδυλίων της ΕΕ, και να αντιμετωπίσει τα σχετικά σημεία συμφόρησης.

Τις επόμενες ημέρες, ο Επίτροπος Τιερί Μπρετόν θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την αμυντική βιομηχανία της ΕΕ και θα επισκέπτεται βιομηχανικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να διευκολύνει και να επιταχύνει τη βιομηχανική ανάπτυξη, αναφέρει ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.