Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάννη Ραγκούση στη Βουλή όταν έκαναν αναφορές στην σκευωρία Novartis και την Ελένη Τουλουπάκη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για συγκάλυψη.

Ο Μάκης Βορίδης απευθύνθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: “Εδώ είναι το απόγειο του θράσους, Συζητάτε ακόμα για τη Novartis; Έχετε αντιληφθεί τι συμβαίνει με τη Novartis ή όχι; Έχετε αντιληφθεί ότι υπάρχουν εκκρεμείς ποινικές διώξεις κακουργηματικές, κατά πρώην υπουργού σας; Ξέρετε ότι όλοι στους οποίους είχατε αποδώσει κατηγορίες για τη Novartis απηλλάγησαν και αρχειοθετήθηκαν και ότι αυτοί που είναι σήμερα κατηγορούμενοι, είναι αυτοί που οργάνωσαν τη σκευωρία; Εμείς αποφασίσαμε τις αρχειοθετήσεις; Να σας θυμίσω ποιος; Η κυρία Τουλουπάκη”.

Ιδίως για την κυρία Τουλουπάκη και την πρόσφατη ομιλία της και καταγγελίες για τη “δική της υπόθεση”, ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε ότι μίλησε σε “μια τεχνική ομάδα στο Κοινοβούλιο, στην οποία μπορεί οποιαδήποτε Κοινοβουλευτική Ομάδα, να καλέσει όποιον θέλει”. “Και μας το φέρνετε, ως καλό παράδειγμα, ότι πήγατε μια ελεγχόμενη, από τη Δικαιοσύνη, δικαστική λειτουργό, να πει τι; Να πει τι; Ότι δεν της αρέσει ο τρόπος με τον οποίο δικάζεται στην Ελλάδα; Από τους συναδέλφους της; Εμείς τη δικάζουμε την κυρία Τουλουπάκη; Οι συνάδελφοί της τη δικάζουν. Και την περιφέρατε να πει τι;”, είπε ο κ. Βορίδης.