Κλείνει 91 καταστήματα η ΝΙΚΕ

by MANIFESTO

Την πλειοψηφία των αποκλειστικών καταστημάτων ΝΙΚΕ κλείνει η εταιρεία με μια αιφνίδια απόφαση η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο επιχειρηματίες και οδηγεί στην ανεργία εργαζομένους. Τα καταστήματα αυτά που πραγματοποιούν τζίρο άνω των 100 εκ ευρώ θα μπορούν να παραγγείλουν από τη ΝΙΚΕ μέχρι τον Οκτώβριο του 2021. Το επιχείρημα που χρησιμοποιεί η NIKE είναι ότι η στρατηγική των 91 επιχειρήσεων δεν ταιριάζει με τα στρατηγικά σχέδια και τις ανάγκες της!
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΙΚΕ
nike_inside.jpg

Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Νίκος Καρούτζος, ενήμεροι για την πρακτική της NIKE είναι και Έλληνες ευρωβουλευτές που αναμένεται να φέρουν το ζήτημα ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου ενώ πλήρη ενημέρωση έχει λάβει και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Οι 91 επιχειρηματίες πάντως έχουν αρχίσει να συντονίζονται για να κινηθούν νομικά κατά της NIKE για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λουκέτο μπαίνει μετά τα καταστήματα Λάρισας, Καλλιθέας, Κομοτηνής και στα καταστήματα Περιστερίου, Πάτρας και ένα εκ των δύο της Γλυφάδας ενώ υπό συζήτηση βρίσκεται το κατάστημα Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.
Έτσι θα μείνουν σε λειτουργία ελάχιστα καταστήματα αποκλειστικής πώλησης NIKE μεταξύ των οποίων το Μεγάλο του Συντάγματος και αυτό της Γλυφάδας στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης ενώ τα προϊόντα της θα πωλούνται από δύο ή τρεις μεγάλες αλυσίδες όπως η Intersport και η Zakcret με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να είναι περιορισμένος.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα