Η αγάπη του ΣΥΡΙΖΑ για τους τρομοκράτες, σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι γνωστή. Αυτές τις ημέρες στην Κουμουνδούρου φαίνεται πως έβαλαν πλερεζες και ακούγονται κλαυθμοί και οδυρμοί για τον θάνατο του τρομοκράτη ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδικάζει τη δολοφονία Νασράλα, ενός στυγνού τρομοκράτη, ικανοποιώντας τα λούμπεν στοιχεία της ακροαριστεράς. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ένας νέος περιφερειακός πόλεμος χωρίς κανόνες με μεγάλο θύμα τον άμαχο πληθυσμό είναι προ των θυρών με επιπτώσεις που υπερβαίνουν τα γεωγραφικά όρια της Μέσης Ανατολής», ξεπλένοντας για ακόμη μια φορά δολοφόνους και τρομοκράτες στο όνομα μια δήθεν ειρήνης.

Φυσικά δεν έλειψε να ρίξει τις ευθύνες και γι αυτό στον... Κυριάκο Μητσοτάκη και στην ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τη συμμαχία με το Ισραήλ και να αναλάβει πρωτοβουλίες για ειρήνη στην περιοχή. Ξεχνά βέβαια ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα όσα έλεγαν προεκλογικά, μετατράπηκαν στους καλύτερους συμμάχους του Ισραήλ, καθώς αντιλήφθηκαν ότι πράγματι μια τέτοια συμμαχία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας. Όπως ξεχνούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επαφές στον ΟΗΕ, ζητώντας την κατάπαυση του πυρός και την εξεύρεση κάποιες διπλωματικής λύσης. Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με άλλες κυβερνήσεις, «να εγκαταλείψει τη στάση του δεδομένου συμμάχου και να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για ειρήνη με δικαιοσύνη».. Ελπίζουμε μόνο μην κατέβουν σε διαδηλώσεις με πανό υπέρ του Νασράλα, όπως έκαναν μάλιστα πριν λίγα χρόνια για τον δολοφόνο τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.