Το ΚΚΕ μέσα στην ιδεολογική του σύγχυση, σχολίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, θεωρώντας πολεμοκάπηλα τα σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ, πραβλέποντας πως ο πόλεμος άρχισε από την Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μέσα στις προκαταλήψεις του διαστρεβλώνει την αλήθεια και ονομάζει «καθεστώς» την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση Ζελένσκι. Όπως τόνιζει στην ανακοίνωση του: «Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά παραδέχθηκε σήμερα ότι, ανεξάρτητα απ' την υπογραφή συμφωνίας με το καθεστώς Ζελένσκι, είναι δεδομένη η συνέχιση της στήριξής του με πολεμικό υλικό που πληρώνει ο λαός και κυρίως εμπλέκει τη χώρα σε πολεμικές συγκρούσεις» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Διαστρέβλωση της αλήθειας

«Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, είτε με κρυφές είτε με φανερές συμφωνίες, η πολιτική της κυβέρνησης είναι ολοφάνερη, είναι η στράτευση πίσω από τα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που οδηγούν το λαό και τη χώρα σε πολύ επικίνδυνες περιπέτειες» επισημαίνει καταλήγοντας το σχόλιο του κόμματος.