Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που αφορά την Κιβωτό του Κόσμου καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για τα οικονομικά της Κιβωτού ολοκληρώθηκε και το πόρισμα, που αριθμεί 10 σελίδες, διαβιβάστηκε ήδη για τα περαιτέρω.

Συγκεκριμένα, η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος διαβίβασε το πόρισμα της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών βάσει του οποίου υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή, και τουλάχιστον δυο συνεργάτες της Οργάνωσης.

Με σχετική διάταξη δέσμευσης εξέδωσε του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Βουρλιώτης διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το πόρισμα της έρευνας της Αρχής για την Κιβωτού του Κόσμου, καθώς εντοπίζονται ενδείξεις τέλεσης σοβαρών κακουργηματικών πράξεων για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή, και τουλάχιστον δυο συνεργάτες.

Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το ζευγάρι φέρεται να ζούσε με χρήματα της ΜΚΟ, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται ύποπτες.

Εν κατακλείδι, αυτό που φαίνεται να βαραίνει την πρεσβύτερα είναι ότι είχε τη διαχείριση της οργάνωσης, ενώ για αλλά δυο πρόσωπα φέρεται να προέκυψαν «ύποπτα» ποσά.Το πόρισμα έχει ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία και θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης.