Σημαντικές εξελίξεις υπήρξαν σήμερα στη «Κιβωτό του Κόσμου», καθώς, με ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης, απομακρύνθηκαν στενοί συνεργάτες του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, ενώ σύμφωνα με το Mega η απόφαση ελήφθη λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Οι στενοί συνεργάτες που απολύθηκαν

Ειδικότερα, πρόκειτια για τον 35χρονο παιδαγωγό από την Πωγωνιανή, τον περιώνυμο «Πασχάλη» τον οποίο αρκετοί τρόφιμοι (πρώην και νυν), έχουν κατηγορήσει τόσο για ξυλοδαρμούς, όσο και για παρενοχλήσεις, την σύζυγό του που εργαζόταν ως υπεύθυνη όλων των κοινωνική λειτουργός στη δομή αλλά μετείχε και στο Δ.Σ. της Κιβωτού, αλλά και τον 35χρονο Ιρακινό που εκτελούσε χρέη γενικού διευθυντή της Κιβωτού και είχε προκαλέσει αντιδράσεις για την χλιδάτη ζωή του.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκαν για την απόλυσή τους, την αποδέχθηκαν και μάλιστα έλαβαν και την αποζημίωσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η αξιολόγηση του προσωπικού, ενώ τοποθετείται και υπηρεσία σεκιούριτι, για την ασφάλεια των δομών.

Θεοδωρικάκος: Υπάρχουν ευρήματα με ενδιαφέρον από την Οικονομική Αστυνομία

Μιλώντας στην εκπομπή Livenews του Mega, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις, όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, ιδίως για την Κιβωτό του Κόσμου που είχε την στήριξη της κοινωνίας.

«Για όποιον και αν είναι οι καταγγελίες διερευνώνται από την Αστυνομία και την Εισαγγελία. Όποιος και αν έχει υποπέσει σε παράπτωμα θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι αρκέστηκε να πει ότι «υπάρχουν ευρήματα που έχουν ενδιαφέρον»

Η οικονομική αστυνομία μπήκε στις δομές της Κιβωτού και μέσα σε 8 ημέρες εκπλήρωσε την πρώτη φάση της αποστολής της, συγκεντρώνοντας τα ευρήματα. Υπάρχουν ευρήματα που έχουν ενδιαφέρον που θα αξιολογηθούν από την εισαγγελική αρχή. Ασφαλώς υπάρχει ενδιαφέρον να δει κανείς τι έχει συμβεί, τι κινήσεις λογαριασμών υπάρχουν» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Απαντώντας σε αιτιάσεις από ορισμένες πλευρές ότι υπήρξε καθυστέρηση την έρευνα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Όχι μόνο αόρατα χέρια που να σταματάνε την έρευνα δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχει απόλυτη πολιτική βούληση να εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις και όλες οι καταγγελίες» διαβεβαίωσε.

Έλεγχος στο πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο  επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας, ώστε να διαπιστωθεί αν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα, υλικά και μη, περιουσιακά στοιχεία.

Αυτό που ερευνούν τώρα οι αρχές είναι όλες οι κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών από τους οποίους την τελευταία πενταετία πέρασαν τουλάχιστον 35 εκατομμύρια ευρώ από τις δωρεές προς τη ΜΚΟ και τα νεώτερα στοιχεία δείχνουν κάποια σημαντικά ποσά προέρχονται από αδιευκρίνιστες πηγές.

Παράλληλα χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες του ζευγαριού έχουν μπει στο μικροσκόπιο και γίνεται ενδελεχής έλεγχος για να εντοπιστούν ύποπτες κινήσεις, περίεργες αγορές και μεταφορές χρημάτων. Επίσης σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, οι δυο άλλοι λογαριασμοί ελέγχονται, ενώ στο λογαριασμό μισθοδοσίας του παπά εντοπίστηκαν περίπου 120.000 ευρώ και το απίστευτο είναι πως δεν έχει γίνει καμία κίνηση την τελευταία δεκαετία!