Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου». Εκτός από τις καταγγελίες που έρχονται «βροχή» για τις κακοποιήσεις, τόσο από πρώην τρόφιμους της οργάνωσης, όσο και από εργαζομένους, εξίσου αποκαλυπτικά είναι και τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με το MEGA, ο οικονομικός εισαγγελέας αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου. Μία ΜΚΟ με δύο ουσιαστικά μετόχους, την γυναίκα του πατέρα Αντώνιου και την μητέρα του. Το 50% το κατέχει η σύζυγος και το άλλο 50% η 86χρονη μητέρα του πατέρα Αντώνη. Ο οικονομικός έλεγχος έδειξε ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ.Ο τζίρος της δομής φαίνεται να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο εισαγγελέας αρμόδιος για το «μαύρο χρήμα» ερευνά τα 89 εκατομμύρια που ήταν οι δωρεές και οι χορηγίες που δίνονταν στην Κιβωτό του κόσμου, τα τελευταία 8 – 10 χρόνια.
Ο αλλοδαπός που φέρεται να είναι το «δεξί χέρι» του πατέρα Αντώνιου, είχε έρθει και φιλοξενείτο στη δομή, προερχόταν από μία οικογένεια με 6 αδέρφια, τρία αγόρια και τρία κορίτσια. Τα 3 αγόρια είχαν πάρει σημαντικές θέσεις στην ΜΚΟ και ο αλλοδαπός ήταν και οδηγός του πατέρα Αντωνίου. Μάλιστα, τον ακολουθούσε παντού, όπου πήγαινε, και οι πληροφορίες θέλουν να έχει μπορέσει να έχει γίνει ανάδοχος σε ένα παιδάκι που μένει στη δομή.
Την ίδια ώρα οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών γίνονται όλο και περισσότερες. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, άνθρωπος που εργαζόταν για την δομή για πολλά χρόνια στις οικονομικές υπηρεσίες ανέφερε δύο χαρακτηριστικά γεγονότα.
Πρώτον, η δομή φαίνεται να έστελνε τα παιδιά στην Μυτιλήνη προκειμένου να μαζέψουν ελιές για λογαριασμό μεγάλων γαιοκτημόνων των περιοχών εκεί. Τα παιδιά που πήγαιναν και μάζευαν τις ελιές δεν είχαν καμία απολύτως αμοιβή για την εργασία τους και τελικώς το ποσό το έπαιρνε η Κιβωτός του κόσμου σε μορφή χορηγίας.
Μάλιστα προς διευκόλυνση των μετακινήσεων των παιδιών σε αυτά τα μέρη η δομή φαίνεται να «βάφτιζε» τα ταξίδια εργασίας σε κτήματα ως «εκπαιδευτικές» εκδρομές.