«Η Βόρεια Ελλάδα, λόγω της κλιματικής κρίσης, είναι πλέον ευάλωτη σε πυρκαγιές» τονίζει σε ανάρτησή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας: Συναντηθήκαμε στη Θεσσαλονίκη όλοι οι συναρμόδιοι φορείς που εμπλεκόμαστε στην πυρόσβεση και την πυροπροστασία στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας. Είναι εμφανές και αυταπόδεικτο ότι η Βόρεια Ελλάδα, λόγω της κλιματικής κρίσης, είναι πλέον ευάλωτη σε πυρκαγιές και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Όμως, θα ήθελα να χαιρετήσω και να ευχαριστήσω όλους τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους, καθώς και όλους τους φορείς, γιατί φέτος το επίπεδο της συνεργασίας μας είναι πάρα πολύ υψηλό.

Ευχαριστώ επίσης τον Υπουργό και καλό συνάδελφο και φίλο, τον Κώστα Γκιουλέκα, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, για την πολύ σημαντική συνεισφορά του σε αυτήν την εξαιρετική συνάντηση.

Φέτος λειτουργούμε από κοινού, γρήγορα και άμεσα, με το νέο δόγμα για τις δασικές πυρκαγιές, σε συνεργασία με το κράτος, την αυτοδιοίκηση, τους εθελοντές, τους δασάρχες, τη ΔΕΗ, τον ΑΔΜΗΕ και τις ένοπλες δυνάμεις.

Δείτε την ανάρτηση