«H εξουσία υπηρετεί μόνον τον λαό και το εθνικό συμφέρον» ήταν το μήνυμα του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια για την επέτειο των 50 χρόνων της ανασύστασης της Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, σε μία μακροσκελή ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, ο κ. Κικίλιας κάνοντας μία ιστορική αναδρομή για τα χρόνια της χούντας και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αναφέρθηκε στον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και το διαχρονικό μήνυμα του κατά την επιστροφή του στην Αθήνα για να αναλάβει την διακυβέρνηση. 

Το μήνυμα Κικίλια 

Σε μια δραματική και ταυτόχρονα συγκλονιστική στιγμή της νεότερης Ελληνικής ιστορίας πριν 50 χρόνια, η #Δημοκρατία αποκαταστάθηκε στον τόπο που γεννήθηκε μετά από επταετή δικτατορία και την Τουρκική εισβολή στην μαρτυρική Κύπρο.

Ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής διαχειρίστηκε την πολλαπλή κρίση εκείνης της περιόδου με βαθιά δημοκρατικό ενωτικό τρόπο, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητα.

Σήμερα δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτε παραπάνω. Αρκούν τα λόγια που ειπώθηκαν τότε με την διαβεβαίωση ότι η εξουσία υπηρετεί μόνον τον λαό και το εθνικό συμφέρον.

Δείτε την ανάρτηση