Στην υπόθεση του αλόγου που πέθανε σε κεντρικό δρόμο της Κέρκυρας παρενέβη η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα. 

Η κ. Μασούρα επικοινώνησε με την Εισαγγελία της Κέρκυρας, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη για παραβίαση των όρων ευζωίας του άτυχου ζώου, το οποίο μετέφερε τουρίστες σε ώρες που δεν επιτρεπόταν. Όπως ενημέρωσαν οι τοπικές αρχές την Εισαγγελία Κερκύρας, δεν επιτρέπεται η μεταφορά προσώπων με άμαξες και άλογα από τις 13:30 έως τις 17:00. Το άλογο έπεσε νεκρό περίπου στις 14:00. Παράλληλα, υπήρξαν καταγγελίες ότι η άμαξα είχε μεγαλύτερο από τον επιτρεπόμενο αριθμό τουριστών και ο 76χρονος ιδιοκτήτης μαστίγωσε το άλογο για να επιταχύνει σε μια ανηφόρα πριν το ζώο αφήσει την τελευταία του πνοή λόγω της μεγάλης καταπόνησης. Από τις εισαγγελικές αρχές ερευνάται και αν το άλογο είχε υποβληθεί σε κτηνιατρικό έλεγχο.

Εκτός από την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, στον ιδιοκτήτη του αλόγου επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων, ενώ έχει ήδη συλληφθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του τοπικού Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Επίσης, η εισαγγελική έρευνα αναμένεται να επεκταθεί και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν και τα άλλα άλογα που χρησιμοποιεί γι αυτό το σκοπό ο ίδιος ιδιοκτήτης.