Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας που συνοδεύτηκε από έντονους κεραυνούς. Από την κακοκαιρία που κράτησε λίγα λεπτά, σημειώθηκαν τρεις πτώσεις δέντρων, στην πόλη, στο Σκριπερό και την Αλεπού, όπου χρειάστηκε η παρέμβαση της Π.Υ. για την απομάκρυνση τους. Στο μεταξύ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα και Λευκίμμη – Ηγουμενίτσα για τα αμφίδρομα και τα κλειστού τύπου πλοία καθώς στο Ιόνιο πνέουν νότιοι άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.

Καιρός: σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας – Πότε θα φτάσει στην Αττική

Οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι μέχρι και 8 μποφόρ στο Αιγαίο πρόκειται να συνεχιστούν και τη Δευτέρα σ’ αυτό το εξπρές κύμα κακοκαιρίας. Ο καιρός θα επηρεάσει και την Αττική.Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo και την μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με μεγάλα ύψη βροχής κατά τόπους, οι τοπικές χαλαζοπτώσεις, οι πολύ ενισχυμένοι και τοπικά θυελλώδεις νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι και οι αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / EAA, ο καιρός θα παρουσιάσει προοδευτική επιδείνωση, και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα Επτάνησα, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα Πελοποννήσου. Από αργά το βράδυ θα επηρεαστούν η Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Τη Δευτέρα 12/02 τα ισχυρά φαινόμενα που αρχικά θα επηρεάζουν αρκετές περιοχές, προοδευτικά θα εντοπίζονται κυρίως στη βορειοανατολική χώρα (με μεγάλα ύψη βροχής), στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα των Κυκλάδων και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Επίσης, βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται μέχρι το απόγευμα κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα. Νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 7-8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν προοδευτική εξασθένηση και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.