Χωρίς νικητή έληξε ο σπουδαιότερος αγώνας της 1ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League μεταξύ ΑΕκ και Παναθηναϊκού που διεξήχθη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το τελικό 0-0 αφήνει ανικανοποίητους τους γηπεδούχους διότι δεν κατάφεραν να επανέλθουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αντίθετα ικανοποιημένοι είναι οι «πράσινοι» οι οποίοι παρέμειναν πρώτοι διατηρώντας τη διαφορά των 2 βαθμών από τους «κιτρινόμαυρους» από τους οποίους δεν έχουν χάσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ικανοποιημένος είναι και ο Ολυμπιακός που μετά τη νίκη του στον Βόλο https://tomanifesto.gr/proponisi-me-triara-toy-olympiakoy-ston-volo/, μείωσε στους 3 βαθμούς τη διαφορά του από το σύλλογο του τριφυλλιού  και στον έναν από την Ένωση.

Αμφότεροι οι αντίπαλοι έχουν παράπονα από τη διαιτησία.

H ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο ημίχρονο του αγώνα εξέδωσε ανακοίνωσε κατά της διαιτησίας διαμαρτυρόμενη για 3 φάσεις στις οποίες θεωρεί ότι αδικήθηκε.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Τσοκάι στο 90+8′ για σκληρό μαρκάρισμα στον Πινέδα, με τον Νταμπάνοβιτς να τον αποβάλλει αφού είδε τη φάση στο VAR.

Στο 90+10′ ο Νταμπάνοβιτς σφύριξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Παλάσιος στον Αραούχο, το οποίο όμως πήρε πίσω δίνοντας επιθετικό φάουλ, χωρίς να τσεκάρει τη φάση στο on-field review.

Πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Μίμη Παπαϊωάννου.

Συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (70′ Σιντιμπέ), Μουκουντί (81′ λ. τρ. Τζαβέλλας), Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (70′ Μάνταλος), Άμραμπατ (46′ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (70′ Ελίασον), Πινέδα, Αραούχο.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (87′ Τσοκάι), Τσέριν (65′ Μπερνάρ), Μαντσίνι (65′ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος, Ιωαννίδης.