Η Υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής δεν έχει καμία επίπτωση στο δημόσιο τομέα. «Το δημόσιο δεν επηρεάζεται καθόλου από το νομοσχέδιο που συζητάμε. Καθόλου», τόνισε.

Σε διάλογο με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου, η υπουργός επεσήμανε πως το νομοσχέδιο αφορά αποκλειστικά τον ιδιωτικό τομέα, ενισχύοντας τους εργαζόμενους, διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις και δίνοντας ώθηση στην αγορά εργασίας.

Ο δημοσιογράφος σχολίασε: «Τότε γιατί απεργεί το Δημόσιο; Τι θέλει και απεργεί;», ενώ συνέχισε με αιχμηρότητα: «Δεν είμαστε σοβαροί σε αυτή τη χώρα. Το νομοσχέδιο αυτό αφορά το Δημόσιο;».

Η κ. Κεραμέως απάντησε κατηγορηματικά: «Αφορά τον ιδιωτικό τομέα», προσθέτοντας πως δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί το Δημόσιο συμμετέχει στις κινητοποιήσεις. Ο Οικονόμου σχολίασε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι από τα τρελά ελληνικά πράγματα».