Κεραμέως: Δεν θέλω Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο – Θα κάνω ότι μπορώ

22
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτό αρχείου

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μην γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις το Σεπτέμβριο», δεσμεύτηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Όπως ανέφερε η υπουργός από τη Δευτέρα (30.03.2020) ξεκινούν οι «αιτήσεις για την συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες είναι στόχος μας να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία έναρξης».

Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει λάβει όλα τα μέτρα, ακόμη και στην περίπτωση που συνεχιστεί επί μακρόν η πανδημία. “Έχουμε μεριμνήσει να υπάρχουν λύσεις, να υπάρξει μείωση της ύλης, ακόμη και να μην είναι πολλά παιδιά στις αίθουσες, αν μας πουν οι ειδικοί ότι μπορούν να γίνουν οι Εξετάσεις τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο”, είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στις εξετάσεις στις άλλες τάξεις του Λυκείου η υπουργός σημείωσε πως «η απαγόρευση λειτουργίας των σχολείων φθάνει έως το τέλος Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, οι λύσεις που έχουμε είναι η παράταση του σχολικού έτους και η μείωση της ύλης». Ακόμη, επέμεινε ότι «δεν θα χαθούν ούτε οι εξετάσεις ούτε το σχολικό έτος».

Για τα μαθήματα που γίνονται εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτύου, η υπουργός Παιδείας είπε ότι υπάρχει ενθουσιασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα και δη στους μαθητές που αντιμετωπίζουν κάτι καινούριο.

«Είναι εργαλεία που μας βοηθούν να κρατήσουμε ζωντανή την μαθησιακή διαδικασία», σημείωσε και ανέφερε ότι την Παρασκευή (27.03.2020) έγιναν περισσότερες από 15.000 ψηφιακές τάξεις.

Ακόμη, επεσήμανε πως η ανταπόκριση στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι μεγάλη, αναφέροντας ότι έχουν εγγραφεί στις σχετικές πλατφόρμες, που διαρκώς αναβαθμίζονται, 165.000 εκπαιδευτικοί και 700.000 μαθητές. Παράλληλα, ανέφερε ότι από την Δευτέρα αρχίζουν μαθήματα από την «εκπαιδευτική τηλεόραση» στην ΕΡΤ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα μαθήματα στα ΑΕΙ, η κυρία Κεραμέως είπε ότι «προχωράει κανονικά το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια, τα οποία είναι πιο εξοικειωμένα με την εξ αποστάσεως διδασκαλία και δεν υπάρχει ζήτημα με το ακαδημαϊκό έτος».

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr