«Σχεδόν απίθανη» αξιολογεί την απειλή για επίθεση στο μετρό των Βρυξελλών το Συντονιστικό Όργανο Ανάλυσης Απειλών, καταγγελία την οποία δημοσίευσε η le soir αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η κομισιόν έλαβε email στα ρωσικά που προειδοποιεί για την επίθεση.

«Το Κέντρο Κρίσεων του Βελγίου (ΝCCN) και οι υπηρεσίες ασφαλείας αναλύουν συνεχώς πληροφορίες προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια στη χώρα μας. Επομένως οποιαδήποτε πιθανή απειλή λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τα διάφορα τμήματα. Αυτή είναι η περίπτωση του email που ανέφερε κίνδυνο επίθεσης σήμερα στο μετρό των Βρυξελλών. Το Συντονιστικό Όργανο Ανάλυσης Απειλών (OCAM) έχει αξιολογήσει αυτή την απειλή ως σχεδόν απίθανη», αναφέρει ειδικότερα σχετική ανακοίνωση του κέντρου κρίσεων.

Προσθέτει ωστόσο ότι «προληπτικά οι αστυνομικές υπηρεσίες βρίσκονται αυξημένη επαγρύπνηση στο δίκτυο του μετρό των Βρυξελλών. Ο έλεγχος των εγκαταστάσεων, που διενεργήθηκε από την ομοσπονδιακή αστυνομία, αποδείχθηκε επίσης αρνητικός. Το Συντονιστικό Όργανο Ανάλυσης Απειλών (OCAM) διατηρεί επί του παρόντος το συνολικό επίπεδο απειλής για το Βέλγιο στο “μέσο” ή στο επίπεδο 2 σε κλίμακα 4. Επί του παρόντος δεν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα. Το NCCN, σε συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας, συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση».