Κέντρο, απόκεντρο και στη μέση ο Αλέξης

by MANIFESTO

Όσο πάει το Λεωφορείο ο Πόθος του ΣΥΡΙΖΑ και ανεβάζει ταχύτητες, τόσο ο Αλέκης Τσίπρας μου θυμίζει οδηγό λεωφορείου μιας άλλης εποχής να μιλάει στο μικρόφωνο (είχαν και τέτοιο εκείνα τα λεωφορεία) και να λέει: «Άλλος για κέντρο;». Και δώστου να μουγκρίζουν και να ζορίζονται οι ίπποι της «προοδευτικής συμμαχίας» να εκτελέσουν το δρομολόγιο Κουμουνδούρου- Κέντρο, ενώ οι καθήμενοι επιβάτες της Αριστεράς να μη σηκώνονται να καθήσουν οι ηλικιωμένοι «προοδευτικοί» εκ ΠΑΣΟΚ ορμώμενοι.

του Χάρη Παυλίδη

Έχει την πλάκα της αυτό το δρομολόγιο που εσχάτως ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ, ή λέγε με Τσίπρας ώστε ο κόσμος να ξεχάσει ότι το λεωφορειάκι της Κουμουνδούρου είναι το ίδιο που μόλις πριν από λίγο χρόνια πήγαινε πλατεία για να φορτώσει στη καρότσα του «αγανακτισμένους». Και εκτός από πλάκα έχει και γέλιο αν σκεφθεί κανείς ότι το ίδιο λεωφορειάκι είχε οδηγό τον κ. Τσίπρα και εισπράκτορα τον κ. Καμμένο.

«Μάρκα μ’ έκαψες» σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ, με ή χωρίς Πάνο (πάνω) Καμμένο, αλλά σε κάθε περίπτωση με «Καμένους» να θέλουν να πάνε… Κέντρο με το ίδιο λεωφορείο που πήγαιναν πλατεία. Για τους μη μυημένους περί τη… «Μάρκα» ΣΥΡΙΖΑ να πούμε ότι, ότι η φράση «Μάρκα μ’ έκαψες» χρησιμοποιείται για μάρκες αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης.

Στην προκειμένη περίπτωση η απομίμηση (ΣΥΡΙΖΑ) της Αριστεράς θέλει να γίνει και απομίμηση του Κέντρου. Περί αυτού πρόκειται και όταν η απομίμηση έχει… μάρκα αρχηγό, όλο και κάποιος ταλαίπωρος ξεχασμένος θα βρεθεί σε κάποια στάση να ανέβει στο Λεωφορείο ο Πόθος με προορισμό το Κέντρο. Ένα άρθρο στη «Καθημερινή», μια… πατέντα Μπάιντεν και πιστεύουν σοβαρά ότι στην επόμενη στάση είναι το Κέντρο.

Αυτοί, έτσι όπως το πάνε, είναι ικανοί σε λίγο να φωνάζουν: «Σήκω, Γέρο, να μας δεις»! Οι «καθήμενοι» όμως, τουτέστιν οι διακεκκριμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν και έχουν τον τελευταίο λόγο για το λεωφορείο. Και αυτοί ξέρουν ότι μπορεί μπροστά η ταμπέλα να γράφει «Κέντρο», αλλά ο προορισμός είναι το «απόκεντρο» και στη μέση βάζουν τον Αλέξη.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα